Quintana ne bo nastopil na Vuelti, branil se bo v Lozani

Quintana ne bo nastopil na Vuelti, branil se bo v Lozani
19.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Nairo Quintana se je kljub temu, da ga UCI ni suspendiral, odločil, da ne bo nastopil na dirki po Španiji in da se bo posvetil pravnemu boju, s katerim želi dokazati svojo nedolžnost glede jemanja tramadola na Touru.

Kolumbijec Nairo Quintana je postal prvi kolesar, ki je bil kaznovan po zdravniških pravilih Mednarodne kolesarske zveze (UCI) zaradi uporabe tramadola med dirko po Franciji. Quintana trdi, da je nedolžen in da tramadola ni jemal nikoli v karieri: "Šokiran sem bil, ko sem izvedel za sankcije UCI glede domnevne uporabe tramadola. Tega sredstva sploh ne poznam in ga nisem nikoli uporabljal v karieri, zato bomo z mojo ekipo odvetnikov izčrpali vse pravne možnosti, da dokažemo mojo nedolžnost."

Quintana je sprva načrtoval nastop na Vuelti, tudi po prvotni objavi kazni je še vedno dejal, da bo dirkal v Španiji, zdaj pa se je odločil, da bo svoj primer zagovarjal na Mednarodnemu športnemu razsodišču (CAS) v Lozani.

Za pritožbo na CAS ima le 10 dni časa, zato Quintana ne bo dirkal na Vuelti, napoveduje pa, da se bo še v tej sezoni vrnil na dirke. Arkea Samsic je tako ostala brez svojega kapetana tik pred zdajci, zdaj bodo svoje priložnosti v Španiji iskali s pobegi in morda kakšnim šprintom Dana McLaya.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ