Quintana se vrača tja, kjer je začel

Quintana se vrača tja, kjer je začel
28.10.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Nairo Quintana je po več kot enem letu odsotnosti našel klub, v katerem bo lahko nadaljeval dirkanje na najvišji ravni - Movistar.

Nairo Quintana je bil nazadnje član moštva Arkea Samsic, a je bil na dirki po Franciji 2022 pozitiven na Tramadol. Takrat so pri francoski ekipi prekinili pogodbo z zdaj 33-letnim Nairom Quintano in v letošnji sezoni je bil brez ekipe.

Zdaj pa je očitno našel skupni jezik s predstavniki Movistarja. V španski ekipi je že bil. Tam je nekako začel kariero na najvišji ravni, poleg tega pa je prav v dresu te ekipe dosegel največje rezultate. Govorimo o zmagi na dirki po Italiji in po Španiji. Trikrat je tudi dirko po Franciji končal na odru za zmagovalce. Med leti 2012 in 2019 je dosegel kar 40 zmag, potem pa je po sporu - na Tour je ekipa odšla s kar tremi kapetani - odšel v Arkeo.

"Zame je ta vrnitev domov nabita s čustvi. Za mano je zelo težko leto. Neprespane noči, veliko žrtvovanja. Kolesaril sem, poskušal ohraniti formo. V dežju in žgočem soncu. Ampak, bilo je vredno. Te priložnosti ne nameravam zapraviti," je priznal Quintana: "Poznam vrednote te ekipe in športa. Nareidl bom vse, stvari počel tako, kot je treba. Želim, da ekipa doseže najboljše rezultate. Movistarju sem zelo hvaležen za to priložnost, na katero sem tako zelo dolgo čakal."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ