Quintanina pot na Tour podobna Rogličevi

Quintanina pot na Tour podobna Rogličevi
30.05.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nairo Quintana je razkril, da bo sezono nadaljeval na dirki Tour de l'Ain. Sledila bo dirka Criterium du Dauphine, potem pa Tour. Isti program ima Primož Roglič.

Letos se obeta izjemna dirka po Franciji! Če dirka bo, potem bomo zagotovo spremljali številne zvezdnike, ki se bodo pomerili med sabo. Med te vsekakor spara Nairo Quintana. Kolumbijec je odlično začel sezono.

Predvsem na vzponih je bil na dirkah, na katerih je nastopil izjemen. Zdaj načrtuje povratek na dirke. Seveda je glavni cilj od letošnje sezone kolesarja moštva Arkea Samsic dirka po Franciji. Pot do tja? Podobna, kot bo pot Primoža Rogliča.

"Skupaj z ekipo smo se pogovarjali o tem, da bi se lahko v Evropo vrnil nekje v sredini julija. Prva dirka bo Tour de l'Ain, naslednja pa Criterium du Dauphine. Potem pa bom nadaljeval s pripravami na Tour de France. To so tudi dirke, ki smo jih imeli že v prvotnem planu v pripravi na Tour," je dejal Quintana.

Kolumbijci so morali zaradi koronavirusa nekaj časa trenirati tudi na trenažerjih, potem pa so vendarle lahko nadaljeval z običajnimi treningi. Kolumbijska vlada pa je ukinila mednarodne lete vse do začetka septembra.

Seveda bo za kolesarje naredila izjemo. Razmišljajo, da bi s čarterskim letom kolesarje preselili v Evropo že julija. "Nadaljujemo s trdim delom. Cilj je nadaljevati delo z začetka sezone. Ta je bil dober in tako želim na Tour priti v najboljši možni formi," je še dejal Quintana.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ