Rabobank se dokončno umika iz kolesarstva

Rabobank se dokončno umika iz kolesarstva
12.12.2015 AVTOR: D. Z.
Nizozemski Rabobank je potrdil, da se bo po naslednji sezoni dokončno umaknil iz kolesarstva. Podpiral ne bo niti ženske ekipe.

Spomnimo. Nizozemski Rabobank je bil precej časa eden izmed največjih sponzorjev v kolesarstvu. Pisalo se je leto 1996, ko je Rabobank vstopil v profesionalno kolesarstvo. Takoj med elito. Zaradi številnih dopinških afer pa so se leta 2012 najprej umaknili iz moškega kolesarstva. Eno sezono so ekipo celo podpirali, niso pa želeli, da se njihovo ime pojavlja na dresih.

In to korektnost so ohranili do danes. Takrat so se namreč umaknili iz moškega elitnega kolesarstva, še vedno pa so finančno podpirali nizozemsko kolesarsko zvezo, moško kontinentalno ekipo in žensko profesionalno ekipo. Zdaj pa so, eno leto pred pretekom pogodb, sporočili, da se dokončno umikajo iz kolesarstva.

Pogodbe z vsemi vpletenimi jim očitno potečejo konec leta 2016 in takrat jih ne nameravajo več podaljšati. Usmeriti se namreč nameravajo v podpiranje bolj lokalnih športov. Kontinentalno ekipo so podpirali od leta 2002, žensko RaboLiv - ta je letos nastopala tudi na slovenskih cestah, saj so kolesarke vidno vlogo igrale na italijanskem Giru Rosa - pa od leta 2012.

»Nadaljevale bomo in se trudile tudi v sezoni 2016, v kateri bodo najpomembnejša stvar olimpijske igre. Seveda pa obžalujemo, da se to partnerstvo končuje. Rabobanku bi se rada zahvalila za vse priložnosti, ki so jih ponudili tej ekipi, našim mladim kolesarjem in tudi meni osebno, « je dejala prva zvezdnica zares zvezdniške zasedba RaboLiv Marianne Vos.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ