Radenska: Brez Pibernika in z novimi obrazi

Radenska: Brez Pibernika in z novimi obrazi
31.12.2014 AVTOR: D. Z.
Člansko moštvo Radenska bo v sezoni 2015 nekoliko spremenjeno, saj odhaja Luka Pibernik. Pride pa nekaj mladih nadarjenih kolesarjev.
.

Kot je bilo že dlje časa znano, v Italijo odhaja Luka Pibernik, ki bo postal član moštva Lampre Merida. Torej moštva z World Tour licenco. Med tistimi, ki bodo tudi v naslednji sezoni ostali v klubu, pa so Martin Otoničar, Žiga Ručigaj, Rok Korošec, Marko Pavlič, Jure Miškulin in Matic Šafarič Kolar. Pridružili se jim bodo tudi nekateri mladinci iz Roga. To so Jure Stepišnik, Mike Kovač in seveda letos šesti na mladinskem svetovnem prvenstvu Izidor Penko.

Iz novogoriškega Hita bo prišel Žan Jerkič. Grega Krajnc pa se je odločil, da bo gorsko kolo zamenjal za cestno. V Radensko pa se bo po dveh letih vrnil tudi Robi Jenko. Sicer ne spada več v kategorijo mlajših članov, vendar pa so ga v Rogu vseeno sprejeli. "Upam, da bom upravičil zaupanje Hauptmana in Polanca. Vračam se na skupno željo. Pričakujejo, da bom pomagal Marku Polancu in da bom povezal in vodil ekipo na cesti," je povedal najstarejši član ekipe Jenko. Bo tudi edini, ki spada med člane in ne med mlajše člane.

"Po odhodu Jana Polanca in letos še Pibernika so ostali brez kapetana. Ideje športnega direktorja bom poskusil čim bolje prenesti na cesto in v ključnih trenutkih odločati s trezno glavo," je še dejal Jenko, ki je še priznal: "Nisem kolesar z velikim motorjem, imam pa veliko srce in v šestih letih dirkanja med člani sem se zagotovo naučil, kako se dirka." Jenko bo prevzel tudi durgačno vlogo. Skrbel bo za promocijo kluba. Kolesarji bodo tudi v naslednji sezoni vozili kolesa Kuota s Shimanovo opremo. Obroči, zavore in gonilke bodo znamke Miche. Pri dresih večjih sprememb naj ne bi bilo, čelade, očala, nogavice, čevlji in dresi bodo znamke Northwave.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ