RadioShack: 14 kandidatov za devet mest

RadioShack: 14 kandidatov za devet mest
12.06.2012 AVTOR: D. Z.
Iz zvezdniške ekipe RadioShack Nissan so sporočili imena kolesarjev, ki še lahko upajo, da bodo barve tega moštva branili tudi na dirki po Franciji.
RadioShack Nissan
V ekipi, ki jo vodi izkušeni Johan Bruyneel v zadnjem času ni vse tako, kot so vodilni najbrž pričakovali. Vidnejših rezultatov preprosto ni, tudi številni zvezdniki letos niso blesteli. Fabian Cancellara se je poškodoval še preden so na vrsto prišle pomembne klasike, brata Schleck pa sta povsem odpovedala. Andy Schleck je tudi na zadnji dirki Criterium du Dauphine razočaral in celo odstopil. Za razburjenost so poskrbele še nekatere izjave Johana Bruyneela.

Ta je med drugim dejal, da je samo Fabian Cancellara tisti, ki ima zagotovljen nastop na francoskem Touru. Poleg Cancellare pa so kandidati za nastop na dirki, ki se bo začela 30. junija še Jakob Fuglsang, Tony Gallopin, Linus Gerdemann, Markel Irizar, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Jaroslav Popovič, Gregory Rast, Hayden Roulston, Andy Schleck, Frank Schleck, Jens Voigt in Haimar Zubeldia.

Bruyneel tako spet nima izrazitega favorita, ki bi prevzel odgovornost in bi lahko šel na končno zmago, saj naj bi bila letošnja trasa bolj pisana na kožo specialistom za kronometer in nekoliko manj takim kolesarjem, kot sta brata Schleck. Dokončen seznam bo znan 18. junija.

Omega Pharma Quick Step
Tudi pri belgijskemu moštvu Omega Pharma Quick Step so izdali 13 imen, izmed katerih bodo izbrali devet kolesarjev za Tour. "Kolesarji bodo določeni naslednji teden, glede na formo, ki jo bodo pokazali tudi na dirki po Švici," je poudaril športni direktor Wilfried Peeters.

Kandidati za nastop v Franciji so Dario Cataldo, Sylvain Chavanel, Gerald Ciolek, Dries Devenyns, Kevin De Weert, Bert Grabsch, Levi Leipheimer, Tony Martin, Jerome Pineau, Gert Steegmans, Matteo Trentin, Stijn Vandenbergh in Peter Velits. Že predtem je bilo jasno, da na Touru ne bo nastopil letošnji junak aprilskih klasikTom Boonen. Slednji je že dejal, da želi priprave povsem posvetiti nastopu na olimpijskih igrah. Zato bo izpustil Tour in raje nastopil na dirki po Poljski.

Tudi pri Shimanu razkrili širši spisek
Eno izmed posebnih povabil je organizator dirke po Franciji podelil tudi moštvu Argos Shimano. Pri njih med drugim vozi mladi nemški up John Degenkolp, ki je sicer upal, da bo lahko nastopil na letošnjem Touru, vendar ga na širšem spisku ni. Glavni menedžer moštva Iwan Spekenbrink je poudaril, da so se za to potezo odločili, ker je za mladim, komaj 23-letnim kolesarjem naporen prvi del sezone in ga pri teh letih nočejo preveč obremenjevati.

Zato pa so kandidati za nastop v Franciji naslednji kolesarji: Marcel Kittel, Simon Geschke, Johannes Fröhlinger, Patrick Gretsch, Tom Veelers, Koen de Kort, Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Stamsnijder, Alexandre Geniez, Yann Huguet, Thierry Hupond, Mathieu Sprick in Bert De Backer.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ