Radoslav Rogina je obesil kolo na klin

Radoslav Rogina je obesil kolo na klin
14.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling/Sportida

Ob koncu letošnje sezone bo Radoslav Rogina tudi uradno končal tekmovalno kariero. Nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji bo v naslednji sezoni opravljal naloge mehanika pri Bahrain Victoriousu.

Radoslav Rogina se po dveh desetletjih v kategoriji Elite poslavlja od tekmovalnega kolesarstva. Kariero je začel v Perutnini Ptuj, z drugim mestom na dirki Tour de l’Avenir si je privozil profesionalno pogodbo z italijanskim Tenaxom in leta 2004 tudi nastop na dirki po Italiji. Nato se je vrnil k Perutnini, nekaj časa dirkal za Loboriko in se ustalil pri Adrii Mobil.

V desetletju v novomeškem klubu je Radoslav Rogina pustil velik pečat v slovenskem kolesarstvu. S kar 20 nastopi na dirki po Sloveniji je rekorder, leta 2013 pa je na slovenski pentlji stopil na najvišjo stopničko: »Obdobje v Adrii Mobil je bilo zame zelo lepo, počutil sem se, kot da sem v ekipi najvišjega kakovostnega ranga. Dirka po Sloveniji 2013 je bila nekaj posebnega, v sezoni pred tem mi ni šlo vse po načrtih, nato pa sem uspel zmagati in tako zaokrožil en del svoje kariere, saj sem to zmago dolgo lovil in ji bil velikokrat blizu.«

»Rado« je dosegel še nekaj izvrstnih rezultatov v svoji karieri, izstopata zmagi na dirki Sibiu Cycling Tour 2014 in okrog jezera Qinghai leta 2015. Rogina je bil dvakrat tudi udeleženec olimpijskih iger, barve Hrvaške je zastopal na cestni dirki v Pekingu 2008 in v Londonu štiri leta pozneje.

Zdaj se Rogina seli v vrste mehanikov, že na letošnji Vuelti je bil del ekipe Bahrain Victoriousa, kjer bo deloval tudi v naslednji sezoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ