Radoslav Rogina najboljši na Kitajskem, Marko Kump najhitrejši sprinter

Radoslav Rogina najboljši na Kitajskem, Marko Kump najhitrejši sprinter
18.07.2015 AVTOR: D. Z.
Končala se je zelo zahtevna 14-dnevna dirka Tour of Qinghai Lake. Dobil jo je Radoslav Rogina. Marko Kump je bil po zaslugi petih etapnih zmag najboljši po točkah.

Kolesarji so v dveh tedni prevozili kar 13 etap. Na dirki Tour of Qinghai Lake so imeli tudi en dan premora. Zadnja, 13. etapa se je končala v sprintu glavnine. Start je bil v kraju Shuitonggou, cilja pa v Yinchuanu. Etapa je bila dolga 135 kilometrov. Po skoraj treh urah dirkanja je sprint dobil Mattia Gavazzi, ki je premagal prav Marka Kumpa.

Kump pa je s tem samo potrdil premoč v boju za zeleno majico najboljšega po točkah. Kolesar Adrie Mobila jih je zbral kar neverjetnih 163. 57 več kot drugi Marco Zanotti in 60 več kot Gavazzi. Pri Adriji Mobilu pa so lahko proslavili tudi končno zmago. Radoslav Rogina je namreč obdržal rumeno majico. Na koncu je ohranil tri sekunde naskoka pred Hosseinom Alizadehom in 41 pred Jarleyjem Coloradom.

Primož Roglič je kot najboljši Slovenec dirko končal na četrtem mestu. Za klubskim kolegom je zaostal za minuto in 38 sekund. Med desterico je dirko končal tudi Matej Mugerli. Letos član Synergy Bakuja je s tremi minutami in pol zaostanka zasedel deveto mesto. Roglič je na gorskih ciljih zbral 14 točk in je v tem točkovanju zasedel tretje mesto. Med ekipami je bila Adria Mobil druga.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ