Radoslav Rogina: Na Vršič ga vežejo lepi spomini

Radoslav Rogina: Na Vršič ga vežejo lepi spomini
18.06.2014 AVTOR: D. Z.
Radoslav Rogina je na zadnjih dirkah potrdil, da je v vse boljši formi. Ravno pravi čas, saj se bliža zanj glavni cilj sezone - dirka po Sloveniji, na kateri bo branil lansko zmago.

Član Adrie Mobila Radoslav Rogina je na lanski jubilejni 20. dirki po Sloveniji novomeškemu klubu priboril že četrto zmago, v boju med tujci in Slovenci, pa je izid v številu zmag izenačil na deset. A zdaj, skoraj eno leto po izjemnem uspehu, je priznal: »Na dirki po Sloveniji sem bil vedno v vrhu. Bil sem že drugi in tretji v skupnem seštevku. Lani zmage vseeno nisem pričakoval, tudi v klubu so sicer vedeli, da sem dober, nihče pa ni niti pomislil, da sem dovolj dober za zmago. «

A vendarle si jo je po izjemnem dirkanju celotnega moštva Adria Mobil v kraljevski etapi do Vršiča zasluženo priboril. Razlog več, da mu Vršič ostane v lepem spominu. »Vršiča se vedno rad spomnim. Vse od časov, ko sem tu osvajal bele majice za najboljšega mladega kolesarja. Na tisti klanec mi je vedno šlo zelo dobro, saj gre za vzpon, ki vmes ne dopušča predaha. Taki pa so mi najbolj všeč, « je pojasnil Rogina in priznal, da bo letošnji vzpon na Tri Kralje vseeno nekoliko drugačen.

»Vzpon bomo morali odpeljati bolj taktično, ampak, če se noge dobro vrtijo, je klanec klanec in kdor bo imel več v nogah, ta bo zmagal. Seveda bo zelo pomembno, ali boš imel dober dan ali ne. « Kraljevska etapa do vrha Treh Kraljev bo z več kot 190 razgibanimi kilometri vseeno zelo zahtevna in ekipa, ki jo ima Rogina ob sebi, bo prišla v boju s številnimi zvezdniki še kako prav.

»Pride veliko kolesarjev, ki so super dirkali na Giru. Ampak, sam pravim, da se z njimi ne smemo obremenjevati. Dirkati moramo svojo dirko. Če gledaš druge, te to lahko ubije. Če pa bodo boljši, potem pač bodo. Sicer sem kapetan Adrie, vendar nisem edini, ki lahko kaj doseže. Tu lahko po mojem mnenju vsaj še dva presenetita, « je še poudaril Rogina, ki je priznal, da se na Treh Kraljih počuti zelo domače. Nenazadnje je bil vrsto let član Perutnine iz Ptuja, do njegovega domačega kraja pa ga ravno tako ne loči prav veliko kilometrov. A vseeno je dodal, da zdaj že čuti tisti pritisk in da se zaveda, da bo letos pod budnim očesom konkurentov.

»To breme čutim, vendar se bom boril. Kot ekipa smo dobri, dobro smo trenirali in vse smo naredili, da bi bili dobri. To pa seveda ne pomeni, da lahko napovem zmago. Če bom med prvimi petimi, bom zelo zadovoljen, saj je konkurenca res huda. Vedno je težje, « je še dodal Rogina. Ob njem bodo nastopali še Matej Mugerli, Kristjan Fajt in Primož Roglič, ki so v zadnjem času pokazali odlično pripravljenost, ter Klemen Štimulak, Bruno Maltar, David Per in Domen Novak.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ