Radoslav Rogina: Ne razmišljam o tem, da sem star

Radoslav Rogina: Ne razmišljam o tem, da sem star
20.02.2019 AVTOR: DZ

Radoslav Rogina bo že osmo sezono zapored nastopal za Adrio Mobil. Letos bo dopolnil 40 let, a pravi: "Menim, da leta niso pomembna."

V Adriji Mobilu že osmo sezono
"Tu sem imam lepo. Nič mi ne manjka. Za prestop kam drugam me leta omejujejo, tako da bom tu tudi končal kariero," je na predstavitvi Adrie Mobila dejal Radoslav Rogina. Eden izmed dveh tujcev v ekipi – poleg njega je v ekipi še sprinter Dušan Rajović – že vrsto let brez težav in tekoče govori Slovensko. Tu se očitno počuti kot doma. Že osmo sezono bo član Adrie Mobila.

"Leta niso pomembna"
Letos bo dopolnil 40 let, a vendar vztraja: "Menim, da leta niso pomembna. Pomembno je, kako se človek počuti. Ko imaš ob sebi tako ekipo, s katero si veliko časa skupaj, potem se pač počutiš dobro." Adria Mobil se je v primerjavi z zadnjimi leti krepko okrepila, vendar pa predvsem na področju sprintov. Prišel je namreč Marko Kump, tu sta Dušan Rajović in Gašper Katrašnik. Vsem lahko zelo dobro pomaga povratnik David Per.

Edini adut za skupni seštevek
Rogina bo tako eden izmed redkih, morda edini adut za visoka mesta v skupnem seštevku na etapnih dirkah: "Počutim se isto kot vsi ti mladi fantje. Dobro se ujamemo. Ne razmišljam o tem, da sem star. Sem del ekipe. Če se pozimi ni kaj spremenilo, vemo da je v mojih letih vsaka zima težka, sem najbrž še vedno tisti, na katerega veliko računajo na težkih dirkah." Ker je organizacija dirke po Hrvaški – ta je na sporedu aprila – še vprašljiva, je spremenil glavni cilj sezone.

Vse bo stavil na dirko po Sloveniji
Rogina bo vse stavil na dirko, ki jo organizira Adria Mobil. "Letos sem si za cilj sezone izbral dirko po Sloveniji. V zadnjih dveh letih je to bila dirka po Hrvaški, kjer sem pokazal, da sem še konkurenčen. Edino, kar bi me zadovoljilo je zmaga. Mislim, da sem tega še vedno sposoben in bom vse naredil, da pridem blizu," je še dejal Rogina, ki je dirko po Sloveniji tudi že dobil. Bilo je leta 2013, ko je premagal Jana Polanca. Leta 2015, v najboljši sezoni Adrie Mobila je dobil dirko Qinghai Lake.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ