Radoslav Rogina: Torta za dokaz, da ni le številka

Radoslav Rogina: Torta za dokaz, da ni le številka
04.03.2016 AVTOR: D. Z.
"Leta se sicer nabirajo, ampak pravijo, da se v kolesarstvu delimo na dobre in slabe. Upam, da to drži," je med drugim dejal član moštva Adria Mobil Radoslav Rogina.
Ne mladi in stari, ampak dobri in slabi
Kolesarji Adrie Mobila so se v Novem mestu, v prostorih glavnega sponzorja predstavili medijem. Med deseterico, na katero bo lahko računal Boštjan Mervar bo tudi Radoslav Rogina. S 37 leti drugi najstarejši kolesar v ekipi – starejši je samo Jure Golčer – lahko Rogina še kako pomaga Novomeščanom. Član te ekipe je že peto sezono zapored. »Počutim se dobro. Leta se sicer nabirajo, ampak pravijo, da se v kolesarstvu delimo na dobre in slabe in upam, da to drži. «

To je nenazadnje dokazal na lanski dirki Tour of Qinghai Lake, ki jo je po zaradi poškodbe ponesrečenem prvem delu sezone tudi dobil. A to je bila sezona, v kateri so kolesarji Adrie Mobila zares blesteli. Poleg Rogine predvsem Marko Kump in Primož Roglič, ki sta prestopila v ekipi World Toura.

Sezono 2015 bo težko ponoviti

»Vsi primerjajo lansko sezono z letošnjo. Kakšna bo letos? Vsem je jasno, da bo to težko ponoviti. Ampak, če primerjam, letos smo startali bolje kot lani. Popotnica je dobra. Videli bomo. Vsi delajo, vsi trenirajo, konkurenca ne spi. Mi se bomo trudili, da se vsaj poskusimo približati lanskemu letu, « je odločen Rogina, ki ima jasno zastavljene cilje. Najprej želi med najboljšimi končati dirko po Hrvaški.

»Ta dirka je že konec aprila. Potem bosta tu še dirka po Sloveniji in dirka po Avstriji. V najboljši luči bi se rad pokazal na dirki po Hrvaški, ki je zame domača dirka. Od te dirke, pa do dirke po Sloveniji je dovolj časa za počitek in potem še za dober trening. Zato bi lahko bil dober na obeh dirkah, potem pa še na dirki po Avstriji, ki je takoj za Slovenijo. Upam, da mi uspe, da ne bo kakšnih poškodb, « je pojasnil Rogina, ki ne vidi težav v tem, da imata z Juretom Golčerjem zares podobne cilje.

Prav na predstavitvi pa je dobil dokaz, da ga v ekipi še kako cenijo in spoštujejo. Prireditev so prestavili za nekaj dni, saj so jo želeli izpeljati na dan, ko je Rogina praznoval 37. rojstni dan: »Očitno je vodstvo kluba in Adrie Mobila vse to načrtovalo. Vesel sem in ponosen na to, kar so naredili. Dokaz, da nisem le številka. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ