Radotićeva osma na Nizozemskem, zmaga za Wildovo

Radotićeva osma na Nizozemskem, zmaga za Wildovo
16.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
Eugenia Bujak je z osmim mestom na enodnevni dirki Novilon Eurocup nadaljevala dobre rezultate ljubljanske ekipe.
Kolesarke slovenske ekipe BTC City Ljubljana so se po dirki Strade Bianche podale na tri enodnevne preizkušnje na Nizozemsko in v Belgijo. Prav na zadnji je za dober vtis poskrbela Mia Radotić. 

Prva dirka Omloop van het Hageland v rezultatskem smislu za ekipo BTC-ja ni bila najboljša, saj je Jelena Erić zasedla 52. mesto. Slavila je domačinka Jolien D'Hoore, sicer članice ekipe Wiggle Honda. 

V četrtek so dirkale na dobrih 138 kilometrov dolgi dirki Acht van Westerveld, na kateri je slavila Giorgia Bronzini. Kolesarkam ljubljanske ekipe se ni uspelo uvrstiti med prvo deseterico, najboljša je bila Mia Radotić na 18. mestu. V glavnini je dirko končala še Jelena Erić, Olga Pavlukhina in Anja Rugelj pa sta odstopili. 

Mia Radotić je bila najboljša kolesarka ekipe BTC tudi na nedeljski preizkušnji druge kategorije Novilon Eurocup, kjer je zasedla osmo mesto. V cilj je skupaj pripeljalo 27 kolesark, v šprintu pa se je najbolje znašla kolesarka ekipe Hitec Products Kirsten Wild. 

V prvi skupini je končala tudi Eugenia Bujak, in sicer na 16. mestu. Olga Pavlukhina, Anja Rugelj, Polona Batagelj in Urša Pintar pa niso prečkale ciljne črte.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ