Rafal Majka in Leopold Konig v Sloveniji

Rafal Majka in Leopold Konig v Sloveniji
23.05.2017 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Bora Hansgrohe so organizatorjem dirke po Sloveniji sporočili imena osmih kolesarjev, ki bodo nastopili v Sloveniji. Med njimi tudi Rafal Majka in Leopold Konig.

V teh dneh ekipe, ki bodo nastopile na etapni dirki po Sloveniji organizatorjem sporočajo imena kolesarjev, ki bodo zastopali njihove barve v Sloveniji.

Pohiteli so pri moštvu Bora Hansgrohe, ki se je letos krepko okrepilo. Očitno bodo na dirko prišli v zelo močni zasedbi. Seveda brez Petra Sagana, a z drugim najodmevnejšim imenom ekipe Rafalom Majko. Poljak je uspešno nastopal na dirki po Kaliforniji in se pripravlja na Tour de France. Leta 2014 in 2016 e bil na Touru najboljši na gorskih ciljih in je v Parizu poziral v pikčasti majici. Dobil je tudi že tri gorske etape. Lani je na olimpijskih igrah osvojil bronasto medaljo. Leta 2015 je dirko po Španiji končal na tretjem mestu. Na Giru pa je bil v skupnem seštevku že peti, šesti in sedmi.

Pridružil naj bi se mu tudi Leopold Konig, ki se je v Boro (prej Team NetApp) vrnil po neuspešni avanturi v Skyju. Pohvali se lahko s tem, da je Giro 2015 končal na šestem mestu, leta 2014 je bil sedmi na dirki po Franciji, leta 2013 pa deveti na dirki po Španiji. Takrat je dobil tudi osmo etapo. Poleg omenjenih kolesarjev naj bi na dirki po Sloveniji nastopili še Erik Baška, odlična sprinterja Sam Bennett in Matteo Pelucchi, Gregor Muhlberger, Rudiger Selig in Aleksejs Saramotins. Ekipe lahko postavo spremenijo do 72 ur pred začetkom dirke, tako da lahko pride še do nekaterih sprememb.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ