Rafal Majka: "Menim, da sem z napadi začel prepozno."

Rafal Majka: "Menim, da sem z napadi začel prepozno."
18.06.2017 AVTOR: D. Z.
Pričakovano in zasluženo. Rafal Majka je dobil gorsko etapo do Rogle: "Preizkusil sem noge."

Rafal Majka je bil na zadnjem vzponu vsekakor zelo aktiven. Kar petkrat je napadel, a vsakič mu je uspel slediti tudi Jack Haig.

Na koncu se je Majka na strmem zaključku vseeno veselil zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku. Drugi je bil Giovanni Visconti, tretji pa Jack Haig. O razpletu ste že lahko brali, tu je krajši pogovor z velikim zmagovalcem.

Kljub napadom ste etapo dobili šele po sprintu. Kako težko je bilo?
Zelo težko. Menim, da sem z napadi začel prepozno, vendar pa vzpona nisem dovolj dobro poznal. Prvi del, prvih šest kilometrov je resnično strmih, potem pa je sicer še vedno težko, vendar ne tako zelo kot na začetku. Na koncu sem izpeljal veliko močnih napadov, saj sem se dobro počutil. Sicer se ju nisem otresel, vendar pa sem sprint lahko dobil samo zato, ker sem prej izvedel toliko napadov. Če bi ju brez teh napadov pripeljal v sprint, bi me zagotovo premagala.

Kaj ste dejali Jacku Haigu, ko vam ni želel pomagati pri narekovanju ritma?
To je dirkanje. Je resnično prijeten fant, a na dirki se moramo vseskozi bojevati. Vedel sem, da je Visconti hitrejši, zato sem iskal sodelovanje s kolesarjem iz Orice. Na koncu pa je pomembno, da sem dobil etapo.

Je to za vas veliko olajšanje?
Zahvalil bi se klubskim kolegom, ki so opravili ogromno dela. Bil sem pod pritiskom, vendar ne zaradi ekipe, ampak zaradi kolegov, ki so mi pomagali. Poleg tega sem zadovoljen, saj sem takoj po višinskih pripravah prišel sem, zdaj pa se sestavljanka sestavlja. Preizkusil sem noge. Po pripravah sem vedel, da sem v odlični formi, vendar sem moral noge preveriti še na tekmovanju. Odločili smo se, da pridem sem, saj gre za štiridnevni format. V resnici dirka ni lahka. Že v prvih dveh etapah smo tudi po ravnini šli vseskozi na polno. Potem je tu še današanja etapa z več kot tri tisoč metri nadmorske višine. Vendar pa sem zadovoljen.

Kako težko je bilo na tem strmejšem odseku do cilja?
Vesel sem, da ni bilo ravnine. Ob tej tabli za tristo metrov sem čutil olajšanje. Ob Viscontijevem napadu sem šel zraven, potem pa sem še sam potegnil.

Test pred Tourom je očitno uspel?
Počutim se dobro, zadovoljen sem s formo. Še vedno pa nisem v najboljši formi. Prepričan sem, da bom to dosegel na dirki po Franciji. Upam, da bom tam pravi.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ