Rafal Majka: Najprej Giro zase, potem Tour za Contadorja

Rafal Majka: Najprej Giro zase, potem Tour za Contadorja
31.10.2015 AVTOR: D. Z.
Ko so kolesarji Tinkoff Saxa gostovali v Poreču, smo srečali tudi enega izmed zvezdnikov Rafala Majko. Vse bo stavil na Giro.

Ko se pogovarjaš z zvezdniki Tinkoff Saxa ti vsi zagotovijo, da bodo na dirki po Franciji pomagali Albertu Contadorju. Sodeč po tem imajo mesto v ekipi za najprestižnejšo dirko mesta skorajda zagotovljena že Contador, Michael Rogers, Rafal Majka, Peter Sagan, Daniele Bennati, Robert Kišerlovski …

Seveda lahko pride do sprememb, a jasno je, da bo imel Contador ob sebi zares zvezdniško podporo. Tudi Rafal Majka jo obljublja, pa čeprav je v zadnjih dveh letih na Touru dobil tri etape in oblekel tudi pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Letos se je izkazal tudi s tretjim mestom v skupnem seštevku na dirki po Španiji.

»Imam visoke cilje, tako osebne, kot tiste, povezane z ekipo. S tretjim mestom na Vuelti sem zadovoljen, tudi zato, ker sem prej odpeljal Tour, potem pa mi je uspelo priti še na oder. Naslednje leto stavim vse na Giro. Tam želim doseči dober rezultat. Potem grem na Tour kot pomočnik Albertu, « je dejal Majka. In kaj si na Giru želi? Tam je bil v dveh poskusih med deseterico.

Lahko se pohvali s šestim in sedmim mestom. Leta 2013 se je do zadnjega boril tudi za majico najboljšega med mladimi: »Cilj je oder. Samo to. To moram doseči. Če bi prišel med prvih pet, bi to bilo zadovoljivo. Vendar pa ne bi bil povsem zadovoljen. Vse bom naredil, da bom prišel med prve tri. « Ne glede na dosežek pa ve, kaj ga čaka julija. Vlogi pomočnika se ne izogiba:

»Vsi smo profesionalci. Tudi sam sem in narediti moram tisto, kar mi reče ekipa. Imam pač proste roke, saj lahko zase dirkam na Giru. Zato sem lahko zadovoljen. Na Touru pa bom pomagal Albertu, saj zame ne bo lahko odpeljati dve tritedenskih dirk zapored. Med Girom in Tourom ni časa za regeneracijo. Na Touru bom tako prvi teden vozil z rezervo. Nabiral bom tudi zaostanek. Na vzponih pa bom zagotovo dober. «

Pa upa na kakšno priložnost, čeprav bo vse podrejeno Contadorju? »Če mi bo ekipa kakšen dan dala proste roke, potem si seveda želim dobiti etapi, saj je Tour vendarle Tour. Zares lepa dirka. A cilj je dobiti Tour z Albertom Contadorjem. « A tudi sam upa, da bo nekoč dobil priložnost in kot kapetan odpeljati Tour: »Počakati moram še dve ali tri leta. Vse pride ob svojem času. Ostati moram miren in mislim, da lahko tudi Tour nekoč dobro odpeljem, « je zaključil 26-letni Majka.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ