Rafal Majka: Nima smisla nadaljevati

Rafal Majka: Nima smisla nadaljevati
10.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Vse me boli, vendar imam srečo, da ni nič zlomljenega," je povedal zmagovalec dirke po Sloveniji Rafal Majka, ki z dirko po Franciji ne bo nadaljeval.

Rafala Majka je bil pred kraljevsko deveto etapo na dirki po Franciji na desetem mestu v skupnem seštevku. Za Chrisom Froomom je zaostajal za minuto in sekundo.

Na spustu s prvega vzpona ekstra kategorije (Col de la Biche) pa je grdo padel. Sicer je nadaljeval z dirko, a najboljših ni mogel več ujeti, saj je bil kar hudo poškodovan. Do cilja je vendarle prišel, vendar je ob pomoči rojaka Michala Kwiatkowskega, sicer člana Skyja, zaostal za dobrih 36 minut. V skupnem seštevku je padel na 43. mesto.

“Vse me boli, vendar imam srečo, da ni nič zlomljenega. Ne vem, kaj natančno se je zgodilo. Nisem zaviral, sprednja guma je preprosto zdrsnila. Tudi naš mehanik Risto je skorajda padel, ko mi je prinesel rezervno kolo. Morda je bilo na cesti olje ali kaj podobnega, ” je dejal Rafal Majka. Pri Bori Hansgrohe so sicer odlašali z odločitvijo, vendar pa so ob prostem dnevu vendarle sporočili, da Rafal Majka z dirko ne bo nadaljeval.

“Po takem padcu nima smisla nadaljevati in se boriti. Zaradi bolečin komajda diham. Morali smo se odločiti pametno. Iz zdravstvenih razlogov, pa tudi z vidika nadaljevanja te sezone. Zdaj si bom odpočil, potem pa bom začel s pripravami na nadaljevanje sezone, ” je še dodal Majka. “To je nov udarec za nas na tem Touru. Sicer smo s Petrom Saganom dobili eno etapo, vendar pa nam sreča vseeno ni naklonjena. Zdaj je najbolj pomembno, da si Majka povsem opomore. Osredotočen je že na Vuelto, ” pa je dodal športni direktor Enrico Poitschke.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ