Rafal Majka: Zmaga tukaj zame ni tako pomembna

Rafal Majka: Zmaga tukaj zame ni tako pomembna
13.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Zmaga tukaj ni tako zelo pomembna," je na novinarski konferenci dejal Rafal Majka, ki bo na dirki po Sloveniji branil lansko zmago.

Rafal Majka se, podobno kot se je lani in podobno kot številni kolesarji na dirki po Sloveniji pripravlja na francoski Tour. Prav zato je bil do zadnjih dni na višinskih pripravah. Tako kot Primož Roglič je izbral Sierra Nevado. Zdaj pa bo v Sloveniji iskal tekmovalni ritem.

“Prihajam kar iz Sierra Nevade. Tam sem bil kar precej časa. Tu želim opraviti predvsem dober trening,” je dejal Majka in izpostavil, da je še brez pravega počitka, saj bo dirka predstavljala še dodaten sklop treninga: “Prišel sem, da vsem treningom dodamo še nekaj dirkanja. Dodaten dan v primerjavi z lanskim letom? Lepo, to bo pač dodaten dan treninga. Prav zato zame zmaga ni tako zelo pomembna.” A tudi Majka je priznal, da je glavni favorit brez dvoma Primož Roglič.

“Ta fant tukaj. On je prvi favorit,” se je ob tem Majka ozrl proti Rogliču. Obenem pa je izpostavil, da v Bori Hansgrohe ne bo samo on kandidat za visoka mesta: “Imamo tudi Davideja Formola, ki je med desterico končal dirko po Italiji. Trenutno je zares dober in ob meni je kandidat za visoka mesta.” Sicer pa je Majka precej slabši v vožnji na čas, tako da mu letošnja trasa vsekakor ne ustreza tako kot lanska, ko se je dirka končala odločila na Rogli. Obenem Poljak za dodatne pogovore po novinarski konferenci ni bil na voljo.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ