Rapha in Sky končujeta sodelovanje

Rapha in Sky končujeta sodelovanje
06.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Proizvajalec športne opreme Rapha in ekipa Sky bosta sodelovala le še v naslednji sezoni, nato pa se bo njuno partnerstvo zaključilo.
Iz vodstva proizvajalca oblačil in opreme Rapha so sporočili, da bodo po koncu naslednje sezone končali štiri leta trajajoče partnerstvo z ekipo Sky. Natančnih razlogov niso navedli, so pa sporočili, da bodo tudi v prihodnje ostali v kolesarstvu.

Po nekaterih informacijah naj bi bili pri Raphi zelo zainteresirani za sponzoriranje ene od ženskih profesionalnih ekip, prav tako pa bodo ostali udeleženi v nekaterih manjših britanskih ekipah. Hkrati so napovedali tudi globalno širitev znamke, več podrobnosti o tem pa bodo sporočili kmalu. 

Gre za eno najbolj prepoznavnih sodelovanj v kolesarstvu, saj je zunanja podoba Skya zelo podobna strategiji Raphe - minimalistično, a hkrati elegantno in zelo prepoznavno. Zato bo zanimivo videti, kako se bo po letu 2016 razvijala podoba dresov Skya - lahko pričakujemo izlete v bolj "divje" vode po zgledu Tinkoffa ali pa se bo britanska ekipa še naprej držala preverjenega recepta. 

Pri Raphi so v sodelovanju s Skyem precej izboljšali svojo linijo in ji dodali nekatere nove izdelke, a vse to je opremljevalca tudi precej drago stalo. Točni finančni okviri dogovora niso bili nikoli razkriti, a že samo zagotavljanje več tisoč kosov opreme kolesarjem in spremljevalni ekipi pomeni ogromno denarja. 

S kom bo Sky podpisal novo pogodbo, bo znano tekom prihajajoče sezone, bodo pa v prihodnjih dneh razkrili novo podobo dresa za sezono 2016.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ