Razkrili Landine poškodbe po s padci zaznamovani etapi

Razkrili Landine poškodbe po s padci zaznamovani etapi
12.05.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Mikel Landa, eden izmed favoritov za zmago na Giru je moral odstopiti. Odnehal je Pavel Sivakov, Caleb Ewan pa razmišlja o tem, da bi predčasno končal Giro.

Glavno vprašanje. Kako hude so poškodbe Mikela Lande? Bask je ob trku s prometnikom, ki je kolesarje opozarjal na nevaren otok grdo padel in odstopil. Zdaj so iz Bahrain Victoriousa sporočili, kako poškodovan je Landa, ki je v bolečinah obležal na cesti in z dirko ni mogel nadaljevati:

"Lando so odpeljali v bolnišnico v Riccioneju. Tam so mu oskrbeli poškodbe. Ima zlomljeno ključnico in večje število reber na levi strani telesa. Mikel Landa bo noč preživel na opazovanju v bolnišnici, kjer bodo opravili še dodatne preglede." Iz ekipe so še sporočili, da je bil Landa vseskozi pri zavesti. Zdaj je seveda vprašanje, kako dolgo bo okrevanje. Se bo Landa lahko dovolj dobro pripravil na dirko po Franciji? Je morda zaradi tega - z našega vidika - ogrožen nastop na dirki po Sloveniji?

Ekipa je za Giro zdaj izgubila glavnega aduta. V boju za skupni seštevek tako ostajata Damiano Caruso in Pello Bilbao. Prav lahko pa se zgodi, da bosta več prostih rok za dolge pobega imela tudi Jan Tratnik in Matej Mohorič. Padel je tudi včerajšnji junak Joe Dombrowski. Hribolazec moštva UAE se je izkazal z izjemno zmago in po zaslugi dolgega pobega je tudi oblekel modro majico najboljšega na gorskih ciljih. Danes jo je tudi nosil, a v zaključku je bil udeležen v padec.

Drugi v skupnem seštevku je prišel na cilj povsem pri repu uvrščenih. Na 180. mestu. Takoj po prečkanju ciljne črte so ga odpeljali v bolnišnico. Iz ekipe so sporočili, da sumijo, da gre za pretres možganov, a več informacij naj bi bilo znanih zjutraj. V padec je bil dobrih 15 kilometrov pred ciljem vpleten tudi skriti adut Ineosa Pavel Sivakov, ki je nadaljeval z dirkanjem in je prišel tudi do cilja. Potem pa so iz Ineosa sporočili: "Na žalost bo moral Pavel Sivakov odstopiti z Gira, saj si je pri padcu poškodoval ramo. Vse najboljše in hitro okrevanje, Pavel."

Zda imajo pri Ineosu v boju za skupni seštevek Egana Bernala, ki je že pokazal, kako močan je. Danes je največ moči pokazal Caleb Ewan. Ta je dobil etapo, a vendarle namignil, da ne namerava končati letošnjega Gira. Seveda se vse vrti okrog priprave na Tour de France. "Zdaj je še prezgodaj za kaj takega. Po deseti ali 11. etapi bom videl, kako se počutim. Sitaucijo bomo imeli pod nadzorom, potem pa se želim pripraviti na Tour. Vsekakor pa bom jutri tukaj," je dela 26-letni sprinter Lotto Soudala.

Padec Mikela Lande

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ