Razkrite podrobnosti prihoda Toma Dumoulina

Razkrite podrobnosti prihoda Toma Dumoulina
20.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Najprej smo se temeljito pogovorili z našima kapetanoma Primožem in Stevenom. Oba sta spoznala, da je Dumoulin močna okrepitev,” je dejal glavni mož ekipe Jumbo Visma Richard Plugge.

Tom Dumoulin bo v naslednji sezoni okrepil moštvo Jumbo Visma. O tem smo že govorili. Ekipa bo tako imela kar tri kolesarje, ki želijo na tritedenskih dirkah dirkati na visoka mesta v skupnem seštevku. Poleg Dumoulina bosta tu še Primož Roglič in Steven Kruijswijk. Glavni mož ekipe je nekdanji novinar Richard Plugge, ki je v intervjuju za časopis De Telegraaf poudaril:

"Najprej smo se temeljito pogovorili z našima kapetanoma Primožem in Stevenom. Oba sta spoznala, da je Dumoulinov prihod močno okrepitev."
Richard Plugge

"Najprej smo se temeljito pogovorili z našima kapetanoma Primožem in Stevenom. Oba sta spoznala, da je Dumoulinov prihod močno okrepitev." Za pridobitev Toma Dumoulina so seveda morali seči globoko v žep. Predstavnik glavnega sponzorja Jumba je razkril, da naj bi se proračun ekipe povečal na nekaj več kot 20 milijonov evrov. Poleg že omenjene trojice lahko izpostavimo še kolesarje, kot so Dylan Groenewegen, Wout Van Aert, Laurens De Plus, George Bennett, Mike Teunissen …

Vsem se vrednosti po izjemni sezoni – do zdaj so dosegli že kar 41 zmag – krepko povečujejo. Plugge pa je očitno prepričan, da lahko vsi ostanejo zadovoljni: "Zdaj lahko sestavimo najmočnejšo možno ekipo in se spustimo v boj z Ineosom. Vse bližje smo uresničitvi naših sanj in ciljev. Postopoma smo se in se razvijamo. Želimo pa postati še boljši. Dobiti tritedensko dirko je bil vedno naš cilj. Pri tem nas podpirajo Jumbo, Visma in ostali partnerji. Skupaj bomo delali na tem. Trenutno tako, da bomo pripeljali Toma."

"Spoznal je, da bo imel v naši ekipi več možnosti za zmago na Touru."
Richard Plugge

Očitno Plugge verjame, da lahko z večjim številom liderjev pride do zmage tudi na Touru. To so letos dokazali pri Ineosu, saj so na Tour prišli z Eganom Bernalom in Geraintom Thomasom. "Če imaš več kolesarjev za skupni seštevek, imaš več taktičnih možnosti. To so na letošnjem Touru naredili pri Ineosu. Povečajo se ti možnosti za zmago. Naš cilj ni zgolj ta, da bi dobili Tour. Že Vuelto želimo začeti z mislijo in ciljem, da jo dobimo. Vsako tritedensko dirko želimo startati na zmago." Plugge je še dodal, da je tudi Dumoulin spoznal, da lahko tritedensko dirko še bolje odpelje, če bo imel v ekipi več liderjev: "Spoznal je, da bo imel v naši ekipi več možnosti za zmago na Touru."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ