Razočarani Degenkolb zgrabil Matthewsa

Razočarani Degenkolb zgrabil Matthewsa
19.07.2017 AVTOR: D. Z.
Včerajšnji sprint se je očitno nadaljeval tudi po etapi. Razočarani John Degenkolb ni mogel skriti jeze in se je znesel nad zmagovalcem Michaelom Matthewsom.

Po hudi selekciji v vožnji v vetru smo videli izenačen sprint za zmago med Matthewsom, Degenkolbom in Hagnom. Na koncu je Matthews slavil zmago.

Hagen se je iz ozadja uspel prebiti do drugega mesta, Dgenkolb pa je bil tretji. Nemec je bil v igri za zmago, a Matthews ga je v sprintu nekoliko stisnil proti ograji in Degenkolb ni mogel skriti jeze. Že takoj po prečkanju ciljne črte je dvignil roko, vse skupaj pa se je nadaljevalo kmalu zatem. Degenkolb se je pripeljal iz ozadja in naj bi potem Matthewsa udaril po glavi.

“Ko sem čakal na rezultate, me je zgrabil. Komisarji so to videli. Videli bomo, kaj bodo storili. Mislim, da to ni primerno za športnika, ” je dejal Michael Matthews. “Matthews v sprintu ni držal svoje linije in tam sem izgubil možnosti za zmago. Bil sem v zavetrju, v odličnem položaju za sprint dvesto metrov pred ciljem. Sprint sem začel s precej večjo hitrostjo. Bil sem na njegovem kolesaru in videl me je na desni strani. Tako sem moral prenehati s sprintom, ” je v uradni izjavi za javnost moštva Trek Segafredo dejal Degenkolb:

“Čutil sem, da imam prave noge za zmago. Bilo je očitno, da je zamenjal linijo. V tistem trenutku si jezen, saj mi je odvzel možnost za zmago. Zelo sem razočaran, saj sem imel prave noge. ” Seveda je svoje mnenje podal tudi zmagovalec: “Z mojega vidika, mislim da nisem storil nič narobe. Nisem spremenil smeri. Sprintal sem v ravni liniji. Ne vem, kaj je bilo Degenkolbu, vendar pa je to njegova stvar. ” Takoj po etapi so kaznovali štiri kolesarje zaradi "lepljive plastenke ", Degenkolba pa ni bilo med kaznovanimi. Matthewsu pa tudi niso odvzeli zmage, tako da se je Avstralec vrnil v boj za zeleno majico.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ