Razočarani Rusi: Katjuša je pripravljena na boj in je močnejša kot kdajkoli!

Razočarani Rusi: Katjuša je pripravljena na boj in je močnejša kot kdajkoli!
11.12.2012 AVTOR: D. Z.
"Trenutno ne poznamo razlogov, zakaj so se pri Uciju odločili, da zavrnejo našo prošnjo za pridobitev licence prve kategorije," so v izjavi za javnost sporočili iz Katjuše, potem ko so ostali brez licence Pro Team.
Mednarodna kolesarska zveza je v ponedeljek sporočila imena 18 ekip, ki je podelila Pro Team licence. Med temi ekipami na presenečenje mnogih ni ruske Katjuše, ki je vsekakor izpolnjevala prvi pogoj - dovolj zbranih točk. A to očitno ni bilo dovolj. Iz Katjuše so v uradni izjavi za javnost sporočili, da so tako vodstvo kot kolesarji nad odločitvijo nadvse presenečeni, presenečeni pa so tudi nad dejstvom, da jim iz Ucija zaenkrat še niso sporočili razlogov za tako potezo.

"Predtem je bila ekipa, ki ima kolesarja številka ena na svetu in je zasedla drugo mesto med ekipami, obveščena, da izpolnjuje vse pogoje za sprejem v prvi ligo," so zapisali v izjavi za javnost. Poudarili so, da je v njihovi ekipi večina ruskih kolesarjev in tako bo tudi država prikrajšana za nekatere najboljše dirke. "Katjuša in kolesarji so presenečeni nad tako hitro spremembo v odločitvi, pomanjkanju koordinacije v Uciju. Uci, ki je bil ustanovljen z namenom, da bo branil interese vseh kolesarjev, zdaj v nasprotju s tem, njihova dejanja povsem kršijo zakone športne etike. S tem še pred sezono kolesarjem povzročajo nepopravljivo škodo. Zamuda pri pojasnitvi vzrokov pa kaže na ne dovolj trdne razloge."

Iz Katjuše so še sporočili, da bodo v naslednjih dneh podrobno preučili, kaj se je zares zgodilo: "Predvsem zato, da bodo kolesarji deležni pravega pojasnila in zato, da se bomo lahko odločili o nadaljnjih načrtih. Ruska ekipa namerava z vsemi razpoložljivimi sredstvi braniti svoje interese. Če bo potrebno, tudi oditi na sodišče. Katjuša je pripravljena na boj in je močnejša, kot kdajkoli."

Medtem so v drugem sporočilu zapisali, da je ta odločitev še bolj nejasna, saj naj bi zaenkrat še glavnemu menedžerju Holczerju iz Ucija še tik pred odločitvijo zagotovili, da bo Katjuša licenco dobila. "Zaenkrat ne moremo še nič reči. Komisija nam je do zdaj posredovala zgolj odločitev in ne razlogov, zakaj se je tako odločila. To bo sledilo v naslednjih dneh," je interese Mednarodne kolesarske zveze zagovarjal predstavnik za stike z javnostjo Enrico Carpani.

"Ne vem, kako to poteka in dokler ne bo jasno kaj več, raje ne rečem nič, saj lahko vse, kar bi povedal, kdo izkoristi proti nam. Videli bomo. Upam, da se bo vse razrešilo," je dejal prvi kolesar Katjuše in najboljši kolesar na lestvici dirk Svetovnega koledarja Joaquim Rodriguez. "Vsi smo v šoku. Več kot toliko ne moremo povedati. Rad bi vedel, zakaj, a zdaj po vsej verjetnosti ne moremo nič več storiti," je priznal športni direktor Valerio Piva. "Bil sem presenečen. To je nekaj, kar si nikoli ne bi mislil, da se lahko zgodi," pa je dodal sicer kolesar Tinkoff Saxo Banka Alberto Contador.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ