Razpad Cannondala?

Razpad Cannondala?
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
Jonathan Vaughters je med dirko po Franciji napovedal, da je našel novega sponzorja, ki bo ekipi Cannondale Drapac omogočil nadaljevanje. Očitno se je vse spremenilo.

Nizozemski časopis De Telegraaf je objavil novico, da so kolesarji in tudi osebje moštva Cannondale Drapac nenadoma pri drugih ekipah pričeli spraševati, če imajo še kaj prostih mest na voljo.

Po tej novici je sledilo sporočilo za javnost iz moštva, ki ga vodi Jonathan Vaughters. Med drugim so zapisali: “V soboto zjutraj smo pri Slipstream Sportsu vse kolesarje obvestili, da naša prihodnost ni zagotovljena. Včeraj smo prejeli nekaj slabih novic glede novega partnerja, ki bi se nam moral pridružiti v letu 2018. Brez njihove pomoči ne moremo zagotoviti dovolj velikega proračuna in posledično World Tour licence.

Zapisali so še, da upajo, da bodo težavo lahko rešili, in da bodo uspeli najti novega sponzorja: “Brez zagotovila pa smo primorani v to, da kolesarje, ki so del te ekipe obvestimo o trenutni situaciji in jim damo dovolj časa, da si poiščejo boljše priložnosti. ” Ekipo lahko tako zapustijo tudi tisti kolesarji, ki so že podaljšali sodelovanje. Med njimi je tudi drugi na letošnji dirki po Franciji Rigoberto Uran, ki je ravno podpisal triletno pogodbo.

Na srečo je Kristijan Koren predtem že podpisal pogodbo z Bahrainom Merido. Pri Cannodnale Drapacu so poudarili, da so vsi zdajšnji sponzorji izpolnili svoje obveznosti in so jih pripravljeni izpolnjevati tudi vnaprej, vendar: “Brez dodatne finančne podpore se vse skupaj ne izide. ” Poleg Korena so si nove sredine že našli še Alberto Bettiol, Davide Formolo, Tom Jelte Slagter in Davide Villella. Uran naj bi se pogovarjal z Astano. Če bo ekipa zares razpadla, pa bodo klube morali poiskati tudi kolesarji, kot so Rolland, Uran, Talansky, Dombrowski, Phinney ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ