Rdeča in bela za Špelo Kern

Rdeča in bela za Špelo Kern
01.01.2023 AVTOR: DZ, vir: Cofidis

Špela Kern bo v tej sezoni članica moštva Cofidis. Ekipa je predstavila drese za sezono 2023. Članska ekipa ima licenco svetovne serije, žensko ekipo pa so lani šele ustanovili.

Rdeča in bela za Špelo KernCofidis se je z lansko sezono pridružuil vse številčnejšim ekipam, ki že imajo žensko in moško ekipo. Nekatere imajo tudi razvojne ekipe. Cofidis sicer še ni pridobil licence svetovne serije za žensko ekipo, vseeno pa poskuša stopiti v korak z boljšimi.

Letos bo tam nastopalo 12 kolesark. Med njimi pa bo tudi Špela Kern, ki je ena izmed petih novink v francoski ekipi. “Novo leto, nova ekipa,” je ob bojavi portretne fotografije v novem dresu na Facebooku zapisala Špela Kern. Na dresu prevladujeta rdeča in bela barva. Glavni napisi so beli na rdeči podlagi. To so Cofidis, Look, Ekoi in Van Rysel, ki j etudi izdelovalec dresov. Rokava in ovratnik so beli, napisi pa so črni.

Ženska ekipa World Tour licence še nima, zato pa jo ima moška, v kateri je prišlo do nekaterih sprememb, a ne tako velikih kot lani. Če je lani odšlo 10 kolesarjev in prišlo 13, jih je letos odšlo pet. Prišli pa so štirje. Skupaj jih je 30. Glavna imena ostajajo: Guillaume Martin, Ion Izagirre, Simon Geschke, Benjamin Thomas, Bryan Coquard, Max Walscheid …

Cofidis, ženska ekipa: Špela Kern, Martina Alzini, Victoire Berteau, Flavie Boulais, Alana Castrique, Morgane Coston, Severine Eraud, Valentine Fortin, Clara Koppenburg, Rachel Neylan, Gabrielle Pilote Fortin in Josie Talbot.

Cofidis, moška ekipa: Piet Allegaert, Francosi Bidard, Andre Carvalho, Thomas Champion, Davide Cimolai, Simone Consonni, Bryan Coquard, Alexandre Delettre, Ruben Fernardez, Eddy Fine, Simon Geschke, Jesus Herrada, Jose Harrada, Ion Izagirre, Wesley Kreder, Victor Lafay, Jonathan Lastra, Axel Mariault, Guillaume Martin, Christophe Noppe, Anthony Perez, Pierre Luc Perichon, Alexis Renard, Remy Rochas, Benjamin Thomas, Hugo Toumire, Jelle Wallays, Max Walscheid, Harrison Wood in Axel Zingle.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ