Rdeča laterna: Bennettova težka pot do Pariza

Rdeča laterna: Bennettova težka pot do Pariza
25.07.2016 AVTOR: D. Z.
Nekdo mora biti tudi zadnji. In tokrat je dirko po Franciji na zadnjem mestu končal Sam Bennett, ki je zaradi padca preživljal težke dneve.


[ Naročilo ]

Cena: 25 €

Izvirnik: Lanterne rouge

Avtor: Max Leonard
Založba: Aktivni mediji, 2016
Mehka vezava, 272 str.
Mere: 21x15 cm

Avtor: Max Leonard

Rdeča laterna oziroma po francosko lanterne rouge. Izraz, ki označuje zadnjega na tritedenski kolesarski dirki. O tem si lahko več preberete tudi v knjigi Maxa Leonarda z naslovom Rdeča laterna: zadnji kolesar na Dirki po Franciji, ki je zdaj prevedena tudi v slovenščino.

Tokrat je dirko po Franciji na zadnjem mestu končal Sam Bennett, sicer kolesar nemškega moštva Bora Argon 18: »Težko rečem, kako se počutim. Sem zares utrujen. Nisem si mislil, da mi bo danes sploh uspelo priti do cilja. Zato sem vesel, da mi je uspelo, « je na cilju zahtevne sobotne etape do Morzina za cyclingnews.com dejal Sam Bennett.

Obenem je dodal, da se je ves dan res slabo počutil. A zanj je bil ta Tour zares zahteven, saj je trpel od prvega dneva. Prav v prvi etapi je namreč grdo padel. Tri tedne je potem vztrajal s šivi na roki in z opornico za mezinec. Tako se ni mogel udeleževati sprintov glavnin. Še več. Na Touru se je boril za 'golo preživetje '.

Vseeno je tokrat zdržal do Pariza, medtem ko je lani odstopil  v 17. etapi. »Letos jemljem vse nekoliko lažje, a ne želim se smiliti samemu sebi. Čutim, da se moram pač bolj utrditi. «

Na koncu je bil 174. Za Froomom je zaostal za več kot pet ur in 17 minut. A vendarle je priznal: »Čutim olajšanje. Nisem hotel dovoliti, da bi na Touru odstopil drugič zapored. « Torej, nova zgodba nove rdeče laterne. Številne druge si lahko preberete v prej omenjeni knjigi.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ