Rebellin vendarle pred Vrečerjem

Rebellin vendarle pred Vrečerjem
23.09.2012 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je dvodnevno dirko druge kategorije Tour du Gevaudan Languedoc-Roussillon končal na drugem mestu. Premagal ga je zgolj Davide Rebellin.
Robert Vrečer je dobil prvo etapo in je v drugi branil vodstvo v skupnem seštevku. S tem je bilo toliko bolj izpostavljen napadom z vseh strani. Etapa je bila dolga dobrih 160 kilometrov, kolesarji pa so morali prevoziti tri zahtevnejše klance.

Prav na zadnjem vzponu - vrh tega je bil slabih 20 kilometrov pred ciljem - je napadel Davide Rebellin, ki je proti cilju nadaljeval v samostojni vožnji. Iz ozadja ga nihče več ni mogel ujeti. Izkušeni Italijan se je veselil zmage.

Osem sekund za njim so se za drugo mesto udarili trije kolesarji. Ta boj pa je dobil Ian Bibby pred Patrikom Sinkewitzem in Maximom Mederlom. Dve sekundi za njimi se je na cilj pripeljala še skupina z Robertom Vrečerjem. To pa ni bilo dovolj za ubranitev vodstva.

Zmage v skupnem seštevku se je namreč veselil Davide Rebellin, ki je že prvo etapo končal na drugem mestu, tik za Vrečerjem. Vrečer je tako dirko s sedmimi sekundami zaostanka končal na drugem mestu. Rudy Molard na tretjem je zaostal za 22 sekund.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ