Red Bull Trans-Siberian Extreme: kolesarji premagali polovico poti

Red Bull Trans-Siberian Extreme: kolesarji premagali polovico poti
30.07.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Govorimo o najbolj ekstremni etapni kolesarski dirki na svetu, ki kolesarje vodi ob znameniti transsibirski železnici. Vodilni so premagali več kot polovico poti.
Na štartu Red Bullove dirke Trans-Siberian Extreme, ki kolesarje vodi od Moskve do Vladivostoka, so bili štirje posamezniki in tri dvojice. Skupaj bodo v 15 etapah premagali kar 9195 kilometrov, zato lahko govorimo o najdaljši in najbolj ekstremni etapni kolesarski dirki na svetu.

Ob transsibirski železnici so kolesarji prečkali mejo med Evropo in Azijo, zamenjali več časovnih pasov, premagali makadamske odseke in se podali v srce ruske tajge, enega najbolj odročnih krajev na svetu.  

V vodstvu med posamezniki je Britanec Steve Harvey, za vrat pa mu diha Belgijec Kristof Allegaert, ki za njim zaostaja le 14 minut, razliko pa počasi zmanjšuje. Kolesarjem, ki nastopajo v dvojicah, je vsaj nekoliko lažje, saj lahko kilometre enakomerno porazdelijo med dva kolesarja in si tako privoščijo nekoliko več oddiha.

"Nima smisla, da pojasnjujem, kako je premagovati tako ekstremno razdaljo, saj za to ni besed. V manj kot 24 urah sem bil premražen do kosti in opečen od sonca ter dehidriran. Vseeno pa mi ni žal, saj potujemo po res izjemni deželi," je dirko na polovici poti komentiral Belgijec.

uploaded"Nekajkrat sem padel, zgrešil nekaj odsekov, v misli pa se mi je prikradel tudi dvom o smiselnosti mojega početja. Ampak dirka je zelo zanimiva, po prvih daljših etapah se je telo nekako aklimatiziralo na napore, tako da sem odločen, da pridem do cilja," pa je dejal Harvey.

Na štartu je tudi ženska predstavnica, Paola Gianotti, ki nastopa skupaj s Paolom Astejem. Zaenkrat ji gre še vedno odlično, italijanska dvojica pa je trenutno le nekaj ur za vodilnima Rusoma Ivanom Kovalevom in Mikhailom Ignatjevom.

Do cilja je še vedno slabih 4000 kilometrov, kolesarje pa zdaj čaka pot mimo jezera Baikal, najglobljega (1637 metrov) sladkovodnega jezera na svetu, ki leži v jugovzhodni Sibiriji, severno od Mongolske meje. Kolesarje čakajo etape v res izjemni naravi. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ