Rekord na eno uro: Bobridge pol kilometra prekratek (VIDEO)

Rekord na eno uro: Bobridge pol kilometra prekratek (VIDEO)
31.01.2015 AVTOR: D. Z.
Jack Bobridge je v Melbournu poskušal popraviti rekord v vožnji na eno uro, vendar pa mu ni uspelo. Prevozil je 51,3 km. Matthias Brandle ostaja rekorder.
Avstralcu Jacku Bobobridgu ni uspelo. Poskušal je popraviti rekord v vožnji na eno uro, ki ga s povprečno hitrostjo 51,852 km/h drži Matthias Brandle. A Bobridge je bil le nekoliko prepočasen. V eni uri je prevozil 51,3 km. Bobridge je rekord poskušal postaviti na velodromu DISC v Melbournu, kjer se je zbralo več kot 1300 gledalcev.

Ti so ga ob prihodu bučno pozdravili in ga vzpodbujali tudi pred startom, ko je naredil en krog z navadnim kolesom. Potem pa je zamenjal kolo in tik pred startom je nastala smrtna tišina. Takoj po startu pa se je začelo navijanje. Predvsem prvi del preizkusa je bil odlično na poti. Prvih 36 krogov je prevozil v desetih minutah. Če bi v takem ritmu nadaljeval, potem bi se na koncu približal 54 km. A potem je postopoma popuščal.

Prvo polovico preizkusa je vseeno odpeljal izvrstno, saj je imel povprečno hitrost kar 52,25 km/h. Zdelo se je, da bo to dovolj za rekord. Po 40 minutah je že zaostajal za znamko, ki jo je postavil Matthias Brandle. Pet minut kasneje je zaostajal že za krog in pol. Po 50 minutah pa je zaostanek znašal že za dva kroga. Na koncu je prevozil natančno 51,3 km.

To pomeni, da je prevozil 552 metrov manj kot Matthias Brandle, ki ostaja rekorder. Je pa Bobridge postal avstralski rekorder, saj je premagal znamko 50,052 km/h Bradleyja McGeeja. Že 8. februarja bomo videli nov poskus. Bobridgev rojak Rohan Dennis bo rekord poskušal izboljšati v Švici, na velodromu v Grenchenu. TUKAJ si lahko ogledate čase posameznih krogov.

Posnetek vožnje na eno uro: Jack Bobridge
 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ