Rekord na eno uro: Dekkerju do rekorda zmanjkalo 270 metrov

Rekord na eno uro: Dekkerju do rekorda zmanjkalo 270 metrov
25.02.2015 AVTOR: D. Z.
Thomas Dekker je v Mehiki poskusil postaviti rekord v vožnji na eno uro. Nizozemec se je rekordu Rohana Dennisa zelo približal, a mu ni uspelo.

Postavljanje rekorda v vožnji na eno uro se nadaljuje. Rohanu Dennisu je nedavno uspel izjemen podvig. V eni uri je prevozil 52,491 km. Zdaj je ta mejnik poskusil izboljšati Thomas Dekker. Nizozemski kolesar letos sploh nima profesionalne pogodbe in je dolgo napovedoval poskus. Za podvig je izbral mehiški velodrom v Aguascalientesu, ki leži na visoki nadmorski višini. Bil je zelo blizu znamki, ki jo je postavil Avstralec, vendar pa je v eni uri vseeno prekolesaril nekaj metrov manj.

Natančneje 270 metov manj, saj je drvel s povprečno hitrostjo 52,221 km/h. »Škoda, da mi ni uspelo postaviti rekorda. Že prej sem vedel, da je Dennisu uspela zares izjemna vožnja in da bo to zelo težko izboljšati. Na žalost mi ni uspelo, vendar veliko hitrejši ne bi mogel biti. Od sebe vedno zahtevaš največ in to je bilo najboljše, kar sem lahko naredil. « Dekker je bil na polovici preizkusa še zelo dobro na poti in je resno ogrožal rekord, proti koncu pa je le nekoliko preveč popustil. Zdaj drži drugi najboljši dosežek, ki pa ga mora UCI še potrditi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ