Remco Evenepoel pred soočenjem podira rekorde

Remco Evenepoel pred soočenjem podira rekorde
14.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kmalu se obeta soočenje med Remcom Evenepoelom in Primožem Rogličem. Dirka po Kataloniji je pred vrati, Evenepoel pa je očitno vrhunsko pripravljen.

Primož Roglič je prej kot je bilo sprva načrtovano začel tekmovalno sezono 2023. V zadnjem trenutku se je namreč odločil za nastop na dirki Tirreno-Adriatico. Dirko je ob treh etapnih zmagah tudi dobil. Zdaj pa ga čaka nastop na dirki po Kataloniji, ki se začne 20. marca.

Tam se bo prvič letos soočil z Remcom Evenepoelom. Mladi Belgijec je sezono začel že januarja, potem pa je februarja dobil dirko UAE Tour. Zdaj se mudi na višinskih pripravah na Teideju, ki leži na Tenerifih. Tam je bil Roglič februarja, a podatkov o Rogličevih treningih in morebtnih dosežkih nimamo. Zato pa je enega izmed treningov na Stravi objavil Remco Evenepoel.



Na Teide se je podal z zahodne smeri iz kraja Chio. Klanec je s te smeri dolg kar 24,55 km. Povprečni naklon je 5,5-odstoten. Remco Evenepoel je ta vzpon premagal v 56 minutah in 25 sekundah. Povprečna hitrost pa 26,1 km/h. Govorimo o tem, da je na treningu prevozil 165 kilometrov. Gre za novo - vsaj uradno - rekordno znamko. Evenepoel se lahko na Stravi pohvali tudi z najboljšim časom vzpona na Teide s severne smeri. Torej iz Orotave.

Tu gre za 27,24 km dolg klanec z 6-odstotnim povprečnim naklonom. Njegov čas pa 1:08:42. Najboljši čas je predtem v lasti imel Damiano Caruso. Evenepoel se bo kmalu vrnil z višinskih priprav in se udeležil dirke po Kataloniji, pred Girom - ta bo glavni cilj sezone tako za Rogliča kot Evenepoela - pa bo nastopil še vsaj na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Tam bo branil lansko zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ