Remco Evenepoel: Fantastičen dan (VIDEO)

Remco Evenepoel: Fantastičen dan (VIDEO)
12.08.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Remco Evenepoel je z izjemno vožnjo prišel do naslova svetovnega prvaka v vožnji na čas, po cilju pa priznal: "Trdo delo, ki smo ga opravili je obrodilo sadove."

“Navdušen sem nad tem, kar mi je uspelo. To je bila ena izmed mojih najboljših predstav v vožnjah na čas. Še posebej na takih terenih in na tako dolgi razdalji. Uspelo mi je na bolj ali manj ravninski trasi,” je med drugim dejal svetovni prvak v vožnji na čas.

Remco Evenepoel je lani osvojil naslov svetovnega prvaka na cestni dirki. Letos mu tehnično zahtevna trasa cestne dirke ni ustrezala in tako je tam poskušal prihraniti nekaj moči. Medtem ko so se mnogi borili do skrajnih moči se je on sprijaznil, da bo poskušal izkoristiti priložnost v vožnji na čas. Videlo se je, da tisti, ki je na cestni dirki porabil ogromno moči, tudi v petek v vožnji na čas ni bil konkurenčen za sam vrh.

Tudi Wout Van Aert ne, pa Tadej Pogačar in Stefan Kung … Evenepoel pa je vse tempiral do popolnosti: “Ta dosežek mi bo pomagal pri soočanju z novimi izzivi v tej sezoni. Moral sem zares dati vse od sebe, vse kar sem še imel, če sem želel premagati Ganno. Je izjemen. Zato je to posebna zmaga, ki mi bo še dolgo ostala v spominu.”

Filippo Ganna se mu je najbolj približal, presenetil je tretji Joshua Tarling, ki ima šele 19 let. Evenepoel pa je proti Ganni največ pridobil v osrednjem, razgibanem delu. “Potrditev, da sem zares hiter je prišla po drugem vmesnem času,” je dejal Evenepoel. A počutil se je izjemno. Vseskozi v povsem aerodinamični drži. Krepko več kot 50 km/h.

“Ta kronometer je bil eden izmed največjih ciljev v tej sezoni. Uspelo mi je na zame zahtevni trasi, ki mi še zdaleč ni pisana na kožo, saj sem prelahek za kaj takega. Ampak, imel sem fantastičen dan in uspelo mi je ujeti pravi ritem. Boriti sem se moral tudi s stranskim vetrom. Zato sem najbolj trdno, kar sem lahko držal balanco. Trdo delo, ki smo ga opravili je obrodilo sadove.” Sicer pa je Remco Evenepoel z očitno zelo dobro PR ekipo ustvaril tudi YouTube kanal, kjer so že objavili video o tem, kako se je pripravljal na vožnjo na čas. V nadaljevanju …

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ