Remco Evenepoel: Neprijetno presenečenje

Remco Evenepoel: Neprijetno presenečenje
14.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images

"Imam manjše presenečenje za vas, fantje," je medijem dejal Remco Evenepoel, eden izmed mladih upov svetovnega kolesarstva, sicer član Deceuninck Quick Stepa.

Remco Evenepoel je kljub mladosti v obeh sezonah med elito pokazal, da je izjemno nadarjen. Lani pa je padel na dirki po Lombardiji in tako je moral izpustiti tudi nastop na dirki po Italiji. Takoj se je lotil rehabilitacije in vseskozi trdil, da vse poteka hitreje od napovedi in pričakovanj.

Očitno pa se je zdaj nekoliko zataknilo. "Imel sem manjše težave. A vse je del rehabilitacije. Pošteno povedano, ne vemo, kdaj bom lahko spet začel, saj smo nekoliko upočasnili to vrnitev. S tem smo telesu dali čas, da bo potem spet lahko stoodstotno. Na kolesu se nisem počutil dovolj udobno, tako da nisem vedel, kdaj in kje bom lahko ponovno začel z dirkanjem," je med drugim Remco Evenepoel dejal medijem.

Pred njim je tretja sezona med elito. Trenutno pa okreva po poškodbi medenice. "Nisem zdravnik, tako da ne poznam strokovnih besed. A gre za rahlo bolečino okrog poškodovanega mesta. Tako je zelo težko sedeti na sedžu po več ur. To moramo odpraviti," je še dejal Evenepoel.

Belgijec je lani dobil dirko po San Juanu (letos so jo pred nevi odpovedali), dirko po Algarvu, dirko po Burgosu in dirko po Poljski. Že pred pandemijo je načrtoval nastop na dirki po Italiji, potem pa še na olimpijskih igrah. Giro očitno ostaja v programu:

"Glede vrnitve ne vem, kaj bodo dejali zdravniki. Telo bo dalo odgovor. Videli bomo. Za nekai tednov bom stopil s kolesa. Še vedno ohranjam kondicijo s tekom in plavanjem. S fanti pa ne kolesarim. Gre za individualen program treninga, vendar pa vse poteka dobro. Nisem v zaostanku, saj smo že takoj dejali, da želim nemoteno kolesariti februarja. Morda je bila rehabilitacija prehitra, tako da ni panike. Cilj je Giro."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ