Remco Evenepoel: Nisem jezen, to je dirkanje

Remco Evenepoel: Nisem jezen, to je dirkanje
25.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Remco Evenepoel je vsekakor popestril šesto etapo dirke po Kataloniji, saj je uprizoril izjemen napad, kasneje pa se je še jezil, ker Roglič ni sodeloval pri narekovanju ritma.

Remco Evenepoel je v teh dneh na dirki po Kataloniji pokazal izjemno pripravljenost in s Primožem Rogličem se enakovredno borita praktično v sleherni etapi. Tudi v sobotni sta se, obenem pa je Roglič s tem, ko ni sodeloval pri narekovanju ritma, celo nekoliko razjezil Evenepoela. Kaj je o etapi in dogajanju povedal Roglič smo že pisali. Kaj pa je o vse skupaj povedal 23-letni Belgijec? V nadaljevanju …

O načrtovanju napada in dogajanjem v begu:
Zjutraj smo naredili načrt, da bi šel od začetka vzpona na polno, potem pa je to naredila druga ekipa, ki je imela načrt nadzirati potek za sprint. Zato sem se odločil, da počakam na zadnji kilometer, tako da bi ponovil akcijo, ki sem jo izpeljal lani na Liege-Bastogne-Liege. Torej, prečkati vzpon sam, potem pa na polno odpeljati spust. Na koncu je bil z mano napačen kolesar. Je pač najmočnejši na dirki. Če bi sodeloval z mano, potem bi najbrž prišla skupaj do cilja, saj sva imela ob prihodu v dolino pol minute prednosti. Mislim, da so se pri njegovi ekipi odločili, da ne bo sodeloval in bo branil majico. To povsem razumem, je pa škoda, ker bi bilo lepo poskusiti dobiti etapo. Tudi rekel sem mu, da se želim zgolj potegovati za etapno zmago. Tudi, če bi bil drugi, bi bil zadovoljen. Ampak, če ti ekipa da navodila, potem moraš ta navodila upoštevati. Nisem jezen ali karkoli. To je dirkanje.

O preizkušanju Primoža Rogliča in forme:
Še posebej preizkušam sebe. Prihajam z višine in moram spoznati, kako se noge počutijo. Želim dirkati, želim se še izboljšati. Čutim, da še nisem stoodstotno pripravljen. Seveda sem že dober, a tu so še manjši detajli, ki lahko izboljšajo formo. Sva pa oba pokazala, da sva podobno močna in da bo na Giru zelo zanimivo, če bova uspela ohraniti pripravljenost. Seveda se bodo izboljšali tudi ostali. Ampak, ja. V resnici je res lepo, da lahko dirkam proti sicer svojemu vzorniku, po katerem se zgledujem. Resnično je lepo dirkati proti superzvedniku, kot je Primož.

O trasi zadnje etape na dirki po Kataloniji:
Na začetku vzpona je precej dolg klanec, tako da bo prišlo do ostrih napadov. Tam bo šlo zelo hitro. Lokalni krog v Barceloni pa je že poznan po tem, da je zelo zahteven. Ni časa za počitek, zato bo tam ogromno napadov. Zagotovo bomo poskušali dobiti etapo. Zmagati v skupnem seštevku bo zelo težko, a upam, da je tudi to še mogoče. Mislim, da sva tudi danes na vzponu v ospredju ostala dva najmočnejša kolesarja na dirki. Upam, da bo podobno jutri. Upam, da bo sodeloval z mano in se bova lahko pomerila za etapno zmago. Tu so še kolesarji, ki bodo iz ozadja poskušali priti v boljši položaj v skupnem seštevku. Seveda pa bomo tudi mi poskusili spet zmagati. Danes smo zamudili to priložnost, ker Primož ni želel sodelovati. To razumem. Jutri pa bomo spet poskusili. To je zadnji dan. Etapa bo kratka in eksplozivna. Poskusili bomo. Videli bomo. Ampak, že do zdaj je za nami zelo uspešen teden.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ