Remco Evenepoel: Še bolj samozavesten

Remco Evenepoel: Še bolj samozavesten
03.02.2020 AVTOR: DZ, Maximiliano Blanco / Getty Images

Remco Evenepoel. Prva dirka v novi sezoni in že prva zmaga v Argentini. Komaj 20-letni Belgijec dokazuje, da je izreden talent.

Zadnjo etapo na dirki po San Juanu je dobil Fernando Gaviria. Za Kolumbijca je to bila tretja etapna zmaga na letošnji izvedbi. Remco Evenepoel pa je dobil dirko v Argentini. Lani je prav na tej dirki debitiral med elito, saj je bil še leto prej praktično nepremagljiv med mladinci.

Mnogi so se spraševali, kako bo prestal velik preskok iz mladincev med samo elito. A Evenepoel je lani že zares blestel. Me drugim je postal evropski prvak v vožnji na čas in svetovni podprvak v tej disciplini. Dobil je tudi prestižno etapno dirko po Belgiji in pa enodnevno klasiko San Sebastian. Dosežki, ki mu jih ne bi mogel pred prvo sezono nihče napovedati.

Zdaj pravi, da je naredil še korak naprej. To je dokazal s prepričljivo zmago na dirki po San Juanu, uvodni dirki v sezoni: "To je moja prva zmaga letos. Po tem dosežku sem še bolj samozavesten, in upam da bom nadaljeval v takem ritmu," je po cilju povedal Evenepoel. Prepričljivo je dobil posamično vožnjo na čas, v gorski etapi pa je na zadnjem vzponu nadoknadil več kot minuto zaostanka za vodilnimi in ubranil belo majico.

V konkurenci šestih World Tour ekip je prišel do končne zmage: "Dirka je bila zelo zahtevna. Še posebej težko je, ker dirkaš proti ekipam, s katerimi se ponavadi ne srečaš. Reprezentance pa poskrbijo za dodatne težave." Seveda mu gledalci, navijači, pa tudi novinarji pripisujejo različne vzdevke. O njem govorijo, kot o naslednjemu Eddyju Merckxu, nekdo pa ga je označil za "čudežnega dečka":

"Ta mi je boljša, kot tista z Merckxom. Sam poskušam biti najboljša različica samega sebe. Ostajam realen. Ob sebi imam zelo dobro ekipo in prepričan sem, da bom do konca kariere ostal tak." Na podelitvi je prejel tudi nogometni dres s številko deset. Argentina je seveda dežela Lionela Messija, Evenepoel pa je bil dolgo tudi nadvse uspešen nogometaš.

Zdaj ga čaka pot domov, potem pa že nova dirka konec meseca. Nastopil bo na dirki po Algarveju, ki jo je lani dobil Tadej Pogačar. Letos se bo soočil s kolesarji, kot sta Geraint Thomas in Miguel Angel Lopez. Na voljo bo imel dve gorski etapi, zadnji dan pa še vožnjo na čas. Sledil bo Tirreno-Adriatico, nekatere ardenske klasike in potem dirka po Italiji. Mediji so ga spomnili, da bi na Giru lahko – če bo dobil uvodno vožnjo na čas – kot najmlajši kolesar oblekel rožnato majico.

Do zdaj je ta dosežek v rokah legendarnega Fausta Coppija. "To bi bilo zelo lepo, vendar pa ne bom rekel, da se želim osredotočiti na to. Grem z dirke v dirko, pred Girom pa me čaka še nekaj pomembnih dirk. Poskusil bom narediti, kar bom lahko. Tam želim biti v dobri formi, v Budimpešti pa bom deset kilometrov poskušal odpeljati kar se da hitro," je še dodal Evenepoel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ