Remco priznal, da mu še precej manjka do Pogačarja in Rogliča

Remco priznal, da mu še precej manjka do Pogačarja in Rogliča
18.10.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mladi kolesarji ne prihajajo. Mladi so že tu. Tadej Pogačar je prvi med njimi … Tu pa je še Remco Evenepoel, ki je priznal, da mu vseeno manjka še nekaj, da bi dosegel Pogačarjevo raven.

“Vrnil sem se na na najboljšo možno raven, a vendar nisem še tam, kjer sem želel biti oziroma tam, kjer smo upali z ekipo,” je v enem izmed intervjujev priznal Remco Evenepoel. Lani je član moštva Deceuninck Quick Step po blesteči sezoni padel na dirki po Lombardiji in po zapletih s hudo poškodbo se je vrnil šele na letošnji dirki po Italiji. Torej, po osmih mesecih brez dirkanja.

Vseeno je bil letos odličen, a kot veliki belgijski up mora biti kos velikemu pritisku kolesarske velesile. "Vemo, da sem lahko še boljši, a moramo biti tudi potrpežljivi. Zagotovo bo napočil pravi čas. Imeti moraš prave noge, izbrati pravi trenutek in tudi zimo moraš preživeti brez večjih težav." Seveda ima še čas, saj bo januarja prihodnje leto dopolnil šele 22 let. Kljub mladosti pa se želi postaviti po robu tudi Tadeju Pogačarju. Prvemu kolesarju letošnje sezone. Želi že, a vseeno priznava:

"Moram pa narediti še napredek, če želim izzvati Pogačarja, Bernala in Rogliča. Kaj šele, če jih želim premagati. Upam, da mi bo to uspelo že naslednjo sezono." Najprej pa si vseeno želi oddahniti. Sezona s tekmovalnega vidika zanj ni bila tako dolga, vseeno pa zelo naporna. Dirkal je od maja do te nedelje. "Vesel sem, da grem končno na počitnice. To mi bo pomagalo s fizičnega in psihološkega vidika. To potrebujem, saj sem leto in pol, vse od nesreče, neprestano delal na tem, da se vrnem."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ