Remco se je oddolžil Rogliču, v petek nas čaka poslastica

Remco se je oddolžil Rogliču, v petek nas čaka poslastica
22.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Volta a Catalunya

Svetovni prvak Remco Evenepoel je bil v zaključku vzpona na La Molino boljši od Primoža Rogliča, ki sicer ostaja vodilni na dirki po Kataloniji, a sta z Belgijcem po času povsem poravnana.

Veliko smo pričakovali od dvoboja Remca Evenepoela s Primožem Rogličem in zaenkrat kaže, da sta v Kataloniji glede na svojo pripravljenost skoraj povsem poravnana. Po zaslugi zmage v prvi etapi je imel boljše izhodišče Roglič, ki je lahko dirkal bolj defenzivno in spremljal napade mlajšega tekmeca.

Soudal – QuickStep je že na prvih dveh vzponih dneva narekoval oster tempo, da bi na zaključnem do La Moline Remco lahko naredil razliko. Pričakovani napad je uprizoril 4,5 kilometra pred ciljem, ko mu je lahko sledil le še Roglič in skupaj sta ostala do cilja.

Šele pred zadnjim ovinkom je vodilnega na dirki z močnim pospeševanjem Remco uspel streti, v cilj je prišel dve sekundi pred Rogličem in se po zaslugi odbitnih sekund povsem izenačil s Slovencem. A Roglič vsaj zaenkrat ostaja vodilni, saj je v dosedanjih etapah zbral boljše etapne uvrstitve od Belgijca.

Prvič slavil kot svetovni prvak, a ne v mavrični majici

Za Remca je bil današnji dan nekaj posebnega, vnkjižil je prvo zmago v majici svetovnega prvaka: »Res sem jo težko čakal in škoda je, da nosim majico najboljšega mladega kolesarja na dirki, saj sem si to fotografijo res želel za spomin. Kar dolgo se mi je izmikala zmaga, že v prvi etapi sem naredil napako, ko sem šprint začel preveč v ozadju, tokrat pa sem uspel pokazati, da sem res hiter.«

Glede na današnjo predstavo se tudi Roglič v petek na svoj šprint ne bo mogel zanašati, saj ga Remco lahko stre tudi mož na moža, tako da bo ciljni vzpon do Lo Porta res prava poslastica za vse kolesarske navijače. In hkrati še ena priložnost, da nekdo od dvojca dokaže, da je na vzponih v tem trenutku boljši od tekmeca.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ