Remcov šov na vzponih svetovnega prvenstva

Remcov šov na vzponih svetovnega prvenstva
27.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team

Remco Evenepoel je po 60 kilometrih samostojnega pobega dobil enodnevno dirko Druivenkoers-Overijse. 

Organizatorji enodnevne dirke Druivenkoers-Overijse so morali premagati številne ovire, da so dirko sploh lahko izpeljali do konca. A vsekakor jim ni bilo žal, saj je Remco Evenepoel pripravil še eno odlično predstavo.

Trasa dirke je delno potekala tudi po cestah, po katerih bo letos potekalo svetovno prvenstvo in kolesarji so bili vsekakor motivirani, da se preizkusijo na taki progi. Na dirke se je vrnil Julian Alaphilippe, Na startu so bili tudi Kasper Asgreen, Marc Hirschi, Christophe Laporte, Caleb Ewan, Philippe Gilbert … Deceuninck Quick Step je narekoval oster ritem, vse dokler se za napad ni odločil Remco Evenepoel. 60 kilometrov pred ciljem je pospešil in nadaljeval sam.

25 kilometrov kasneje pa so morali organizatorji - razlika med ubežnikom in glavnino je znašala vsega 35 sekund - dirko ustaviti za 15 minut. Razlog? Avtomobilska nesreča in požar. 15 minut so kolesarji stali na mestu. “Prvotni načrt ni bil, da bi napadel že 60 kilometrov pred ciljem, a Julian mi je rekel, naj grem, da mi bodo krili hrbet. Pri požaru sem pomislil, da je konec, vendar pa sem upal, da si bom opomogel hitreje kot kolesarji v glavnini in da bom lahko nadaljeval. Na srečo mi je uspelo. Težek dan je za mano, vendar pa smo ga odlično zaključili. Zato sem zelo vesel,” je povedal Evenepoel.

Po 192 kilometrih dirkanja je bil drugi Mikkel Frolich Honore. Zaostal je za 40 sekund. Tretji je bil Aime De Gendt, četrti pa Kasper Asgreen. Sicer pa smo videli prevlado ekipe Deceuninck Quick Step. “Zame je to bila posebna dirka, saj sem prvič dirkal tako blizu mojega doma. Bil sem motiviran in želel sem se izkazati. Vse skupaj pa se je spremenilo v nekaj zelo lepega,” je še dejal Evenepoel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ