Reprezentanca na Pokljuki, ostala pa brez Avenirja

Reprezentanca na Pokljuki, ostala pa brez Avenirja
01.08.2020 AVTOR: DZ

Slovenska reprezentanca mlajših članov se mudi na skupnih pripravah v Vili Triglav na Pokljuki. obenem pa so se fantje soočili z novo odpovedjo.

Večina najboljših kolesarjev se v teh dneh mudi ali na višinskih pripravah ali pa se pripravlja na ponoven začetek World Tour sezone. Manjše ekipe - tudi vse slovenske - pa so se znašle v neugodni situaciji. Dirk na tej ravni je vse manj in avgusta bodo kolesarji imeli zelo malo startov.

Na nekoliko večje število dirk upajo mlajši člani, ki se bodo uvrstili v reprezentanco. Ta bo nastopala na dirkah za Pokal narodov. S tem namenom je Martin Hvastija na priprave v Vilo Triglav na Pokljuki odpeljal 12 izbranih mlajših članov:

"Glede na to, da je evropsko prvenstvo konec avgusta relativno lahko in za vzdržljive sprinterje, svetovno pa izjemno težko in za kolesarje za vzpone sem izbral fante za obe trasi. Zato bomo kombinirali in trenirali prilagojeno v dveh skupinah." Med njimi sta tudi Žiga Jerman in Martin Lavrič, ki sicer vozita za tuji razvojni ekipi.

Prvi za Groupama FDJ, drugi pa za NTT. "Smo kar dolgo brez dirk. Edina rešitev je, da se pač čim bolj resno pripravljamo na nadaljevanje, pa čeprav ne vemo, koliko dirk se bo do konca sezone sploh odvilo. Upamo na najboljše," je dejal Jerman.

Kolesarji so upali, da bodo lahko od 14. avgusta nastopali na dirki Tour de l’Avenir, ki je bil v mislih vseh kolesarjev. Gre za največjo, najprestižnejšo etapno dirko za to kategorijo. Pred dvema letoma jo je dobil Tadej Pogačar. Kot prvi Slovenec. Organizira jo agencija ASO.

To je agencija, ki je zadolžena tudi za izpeljavo dirke po Franciji. Očitno pa je bil koronavirus tokrat močnejši. "Preveč zapleteno in težko je zagotoviti in spoštovati vse protokole z vidika zdravja, saj gre za dirko, ki bi gostila reprezentance iz Evrope, Afrike, Azije in Amerike," so organizatorji sporočili v izjavi za javnost:

"Zaradi potrebe po hermetično zaprtem ‘balonu’ in zagotavljanju zdravja med kolesarji, ki bodo prišli z vsega sveta bi bila organizacija preveč tvegana." Dirka bi morala potekati od 14. do 19. avgusta. Že v tem primeru bi bila precej krajša od izvedb iz prejšnjih let, ko so se kolesarji za zmago borili deset dni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ