Reprezentanca: Deseterica Štangljevih izbrancev brez Špilaka

Reprezentanca: Deseterica Štangljevih izbrancev brez Špilaka
06.09.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarska zveza Slovenije je objavila seznam desetih kolesarjev, kandidatov za nastop na SP, med katerimi bo izbiral selektor Gorazd Štangelj. Na seznamu ni Simona Špilaka.

Gorazd Štangelj se bo prvič preizkusil kot selektor članske vrste. Športni direktor pri Astani pa je zaenkrat določil deseterico kolesarjev, ki so še kandidati za nastop na bližajočem se svetovnem prvenstvu. Slovenska reprezentanca bo lahko nastopila s šestimi kolesarji.

Letos bodo boji za mavrične majice potekali v španski Ponferradi. Najprestižnejša cestna dirka članov bo na sporedu 28. septembra. In kdo so slovenski kolesarji, ki še lahko računajo na nastop v Ponferradi?

To so Grega Bole, Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Fajt, najboljši na ameriški lestvici Jure Kocjan, Kristjan Koren, zmagovalec zadnje etape na Giru Luka Mezgec, Matej Mohorič, državni prvak Matej Mugerli in Jan Polanc. Že zdaj je jasno, da tudi tokrat na prvenstvu ne bo nastopil Simon Špilak, ki se je nastopu odpovedal.

Gorazd Štangelj je o tem za Delo povedal: »Želel sem Špilaka v ekipi, saj bi bil naš zelo močan adut. Kot profesionalec moram njegovo odločitev spoštovati, imam pa svoje mnenje. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ