"Rešila mi je življenje"

"Rešila mi je življenje"
13.06.2024 AVTOR: DZ, vir: Luka Mezgec / Instagram

Prvo etapo na dirki po Sloveniji so zaznamovali tudi nekateri padci. Ni jih bilo malo, a morda najbolj odmeva padec Luke Mezgeca.

Kar nekaj padcev smo videli v prvi etapi dirke po Sloveniji. Na srečo brez hujših posledic. Tudi tik ob vstopu v zadnji krog so padli trije kolesarji. Že prej, še pred vstopom v zadnjih deset kilometrov pa je padel Luka Mezgec, ki je bil v glavnini, ko se je znašel na tleh.

Padca sicer niso pokazali, je pa Mezgec kar nekaj časa lovil vse hitrejšo glavnino. Še pred zaključkom mu je uspelo ujeti priključek. Bil je vidno pretresen, saj je tako močno udaril ob tla, da je vse skupaj pustilo posledice tudi na čeladi. Obenem je imel dres na hrbtu kar precej strgan. Po cilju je hitro odšel do ekipe in potem na preglede.

Kljub temu je njegov klubski kolega in kapetan Dylan Groenewegen prišel do etapne zmage in na koncu v uradni izjavi pohvalil Mezgeca, ki je ponudil v zadnjih metrih tudi nekaj pomoči. Sicer ne kot zadnji mož sprinterskega vlaka, ampak že nekoliko prej. Dovolj, da je Nizozemec prišel do pete zmage na dirki po Sloveniji in je oblekel tudi zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Kaj pa Mezgec? Kmalu se je javil prek družabnih omrežij in na Instagramu ob fotografiji krepko udarjene čelade zapisal: “Rešila mi je življenje.” Na srečo! Upamo lahko, da bo lahko nadaljeval z dirkanjem na domači preizkušnji. Druga etapa od Žalca do Rogaške Slatine je precej bolj razgibana kot je bila prva, ni pa ekstremno zahtevna in sprinterji - vsaj nekateri - upajo, da bi se lahko spet udarili za etapno zmago.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ