Rešitev pred padci? Kaznovanje z rumenimi in rdečimi kartoni?

Rešitev pred padci? Kaznovanje z rumenimi in rdečimi kartoni?
09.04.2014 AVTOR: D. Z.
Ne samo zmage, tudi hudi padci so zaznamovali letošnjo kolesarsko sezono. Predvsem na belgijskih dirkah smo jih videli ogromno.

In mnogi za to iščejo rešitve, pa naj se te rešitve zdijo še tako nesmiselne. Predsednik belgijske kolesarske zveze Tom Van Damme je predlagal sicer zelo nenavadno rešitev. Kolesarje, ki padejo, bi kaznoval po vzoru nogometa. Torej z rumenimi in rdečimi kartoni.

Po njegovem mnenju bi tako kaznoval tiste kolesarji, ki bi bili odgovorni za padce, tiste, ki bi jih povzročili: »Pa čeprav se v kolesarstvu ne vidi vsega in zato ne more biti ideja povsem ista. A prepričan sem, da če bi bili kolesarji bolj disciplinirani, potem bi videli manj padcev. «

Belgijska kolesarska zveza je predlagala še nekaj rešitev. Tudi to, da bi na startu bilo manj kolesarjev – trenutno je največje število 200 -, da bi na dirkah prepovedali vožnjo po pločnikih in izven cestišča …

Vztrajali bi tudi pri prepovedi uporabe radijskih postaj, saj športni direktorji iz spremljevalnih avtomobilov kolesarje vseskozi priganjajo, naj se vozijo v ospredju. In za konec. Prepovedali bi uporabo analgetika Tramadola. Sicer pomaga v boju z bolečinami, ampak vpliva tudi na koncentracijo kolesarjev in njihov odzivni čas.

Padci na dirki po Flandriji
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ