Richard Plugge, Jumbo Visma: Kot ekipa napredujemo in se razvijamo

Richard Plugge, Jumbo Visma: Kot ekipa napredujemo in se razvijamo
05.06.2019 AVTOR: DZ

Generalni manager moštva Jumbo Visma Richard Plugge se je takoj po končani dirki po Italiji še zadržal v amfiteatru. Proslavljal je lahko izjemen uspeh Primoža Rogliča. Seveda je bil na voljo tudi medijem.

*O tem, če bi pred začetkom sprejel tretje mesto: "Seveda. Ker so to za našo ekipo prve stopničke. Malo je ekip, ki jim tak podvig uspe. Čeprav se kot ekipa šele razvijamo, pa nam je to že uspelo doseči. To je dober obet za prihodnost."
*O napetosti dirke po Italiji: "Seveda je bil napet. Daljše je bilo, kot smo pričakovali, vendar pa je Primož opravil izjemno delo. Včeraj in danes se je res boril."
*
O čustvih ob tretjem mestu: "Bil sem zelo vesel, ko je Landa zaostal. A od tega je minila že ena ura. Res sem ponosen in navdušen nad predstavami ekipe, predvsem pa nad Primoževimi predstavami. To je za našo ekipo prvi oder na tritedenskih dirkah. Razvijamo se. To je naslednji korak."
*
O ekipi: "Kot ekipa napredujemo in se razvijamo. Rastemo. To je naslednji korak. Če bi tukaj bil še Robert Gesink, če ne bi zbolel Laurens De Plus, potem bi gledali drugačen Giro. Ampak, je kar je. To je šport. Lahko se samo bolj izkažemo naslednje leto. In to bomo naredili."
*
O morebitnih okrepitvah: "S Primožem smo se že dogovarjali in že za ta Giro smo imeli zelo močno ekipo. Na žalost je Robert Gesink padel, De Plus pa zbolel. Seveda bomo vedno gledali na to, da bomo Primoža na naslednji tritedenski dirki podprli z najboljšo možno ekipo."
*
O pomenu Rogliča za ekipo: "Sem zelo ponosen. Rad bi gradil na tem. Bil boljši naslednjič in s tem naredil ekipo še močnejšo. Ko je prišel v ekipo, se je moral še veliko naučiti. Skupaj napredujemo. On napreduje, mi pa tudi. Skupaj gremo proti vrhu."
*
O skupnem sodelovanju z Rogličem:Skupaj se razvijamo. Skupaj delamo na kolesu za kronometer. V določenem trenutku smo mu dejali, naj si dobro ogleda balanco, saj smo jo naredili posebej zanj. Tu smo, da bi dobili vsako dirko, ki jo lahko. Vsi skupaj delamo na tem, da dosežemo ta cilj.
*
O tem, če bo v prihodnosti šel na Tour kot kapetan: "Seveda. Z najboljšo ekipo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ