Richard Plugge: Želimo postati najboljša ekipa

Richard Plugge: Želimo postati najboljša ekipa
19.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"On nas priganja naprej in mi njega. Isto razmišljamo, tako da pri podaljšanju pogodbe ni bilo težav," je o podaljašnju pogodbe s Primožem Rogličem dejal njegov šef Richard Plugge.

Še pred zadnjo etapo na dirki po Španiji smo se pogovarjali s prvim možem moštva Jumbo Visma. Seveda govorimo Richardu Pluggeju, ki v zadnjih letih vodi vse močnejšo ekipo, ki ji poveljuje Primož Roglič. Kaj je predvsem o Rogliču povedal Plugge?

Končno ste dobili tritedensko dirko, kajne?
Končno. Poskušali smo dobiti Giro s Primožem, bili pa smo tretji. Eno tritedensko dirko pa smo letos želeli dobiti. To smo načrtovali in upali smo, da nam bo uspelo. Danes nam je to uspelo.

Pa vendarle niste načrtovali, da boste dobili Vuelto?
Začeli smo z mislijo na Giro. Primož je bil tam tretji, tako da smo bili na res dobri poti. Ampak, imeli smo tudi nekaj nesreče. Zame je tudi ta zmaga izjemna.

Tokrat z odlično ekipo.
Primož se zelo hitro uči, mi kot ekipa pa tudi. Že leta 2015 smo začrtali jasne cilje in iz leta v leto smo se izboljševali. Primož se res hitro uči, a tudi ekipa se.

Obenem ste s Primožem podaljšali tudi pogodbo?
Nismo se kaj veliko pogovarjali. Razume, kaj mi počnemo. Skupaj delamo, kot ekipa smo povezani z njim. Ve, da se je tukaj razvil kot kolesar. Ve, kako pozorni smo na vse detajle, tako da se iz dneva v dan izboljšujemo. On nas priganja naprej in mi njega. Isto razmišljamo, tako da pri podaljšanju pogodbe ni bilo težav.

Zelo dolgo boste očitno še sodelovali. S kakšnimi cilji?
V prihodnjih letih želimo postati najboljša ekipa v kolesarstvu. Naslednje leto želimo biti konkurenčni na vseh treh tritedenskih dirkah. Seveda se želimo povsod boriti za zmago. Ne bom rekel, da nam bo to uspleo, a vsekakor bomo zraven na vseh tritedenskih dirkah.

Prihaja tudi Tom Dumoulin?
Če se želiš na vseh treh tritedenskih dirkah boriti za zmago, potem potrebuješ velike vodje in kolesarje, ki so tega sposobni. Primož in Steven vsega ne moreta sama, saj je dirk preveč. Zato smo potrebovali nekoga, ki bo celotno ekipo dvignil še više. Zato Tom povsem ustreza našemu razmišljanju.

Ostaniva pri Rogliču. Je zdaj že prava zvezda v svetu kolesarstva?
Velika zvezda je. Ampak, zame je bil že takrat, ko sva se prvič spoznala. To je bilo na letališču v Amsterdamu. Zdaj pa je velika zvezda.

In zdaj je dobil dirko po Španiji …
Že včeraj smo bili nadvse ponosni. Daleč smo prišli. To ekipo smo sestavili in Primož je z nami postopoma rastel. Ko je prišel k nam, če malce pretiravam, sploh ni bil kolesar. Skupaj pa smo rasli in tako je bil že včerajšnji dan poln čustev.

Kako boste proslavili zmago?
Šli bomo na večerjo s partnerji, družinami, prijatelji, ekipo, kolesarji. Spili bomo kakšno pivo, vino ali karkoli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ