Richie Porte in osem podložnikov

Richie Porte in osem podložnikov
23.06.2017 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu BMC so razkrili, da bodo na dirki po Franciji vse stavili na Richieja Porta in njegov napad na končno zmago. Etapne zmage bo lovil Greg Van Avermaet.

BMC je vsekakor ena izmed močnejših ekip, ki pa na najtežjih etapnih preizkušnjah v zadnjih sezonah ni dosegala željenih rezultatov.

Edino zmago jim je leta 2011 na Touru prinesel Cadel Evans. Kasneje so veliko stavili na Tejayja Van Garderna, ki pa na oder ni mogel priti. Zdaj vse upe polagajo na Richieja Porta. Pripeljali so ga iz Skyja in že lani je z dobrimi predstavami pokazal, da je vreden zaupanja. Letos je za njim odlična sezona.

Številne kandidate za končno zmago na Touru – tudi branilca naslova Chrisa Frooma – je na krajših dirkah prepričljivo premagoval. Govorimo predvsem o dirki po Romandiji in na zadnji preizkušnji Criterium du Dauphine. Pri moštvu BMC mu očitno povsem zaupajo. Samo olimpijskih prvak Greg Van Avermaet naj bi imel v etapah, ki mu bodo ustrezale proste roke. Ostalih sedem kolesarjev pa bo bdelo nad Portom.

“Vse stavimo na porta. Vseh devet kolesarjev je pred Tourom dobro pripravljenih. Imamo močno ekipo. Ko smo decembra pričeli pripravljati ekipo za Tour, smo imeli prav the devet kolesarjev v mislih, ” je dejal športni direktor Fabio Baldato: “Naša prioritega je skupni vrstni red s Portom, v Van Avermaetu pa imamo olimpijskega prvaka, zmagovalca dveh etap na Touru in nosilca rumene majice. Zato bi rad videl, da Greg dobi kakšno etapo. Seveda pa samo takrat, ko bo Richie na varnem.

S kakšno ekipo pa se bo Porte soočil s konkurenti, kot so Froome, Contador, Quintana, Bardet, Aru … Vez med športnim direktorjem in kolesarji bo izkušeni Nicholas Roche. Z Damianom Carusom – na dirki po Švici je zaostal samo za Simonom Špilakom – bosta glavna pomočnika na vzponih. Potem so tu še kronometrih Stefan Kung, pa Danilo Wyss, Michael Sch är, Alessandro De Marchi in Amael Moinard.

“Navdušen in živčen. ” Tako je trenutne občutke opisal Richie Porte. “Tour je najpomembnejši cilj v sezoni. Tega ne moram zanikati. Toda to prinaša tudi večji stres. Gre za ravnotežje med tem, da si dobro pripravljen in dovolj svež za vseh 21 etap. Menim, da sem. Komaj čakam, da se vse skupaj v Dusseldorfu tudi začne, ” je priznal Porte. Zanimivo, v ekipi ni Rohana Dennisa, ki je dobil zadnji kronometer na dirki po Švici in bi bil vsekakor nevaren na uvodnem kronometru v Nemčiji.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ