Richie Porte krepko najmočnejši

Richie Porte krepko najmočnejši
18.01.2017 AVTOR: D. Z.
Richie Porte je dobil 2. etapo na dirki Tour Down Under. Obenem je to tudi prva zahtevnejša preizkušnja na dirki. Slovencev ni bilo v ospredju.

Na dirki Tour Down Under je za kolesarji druga etapa, morda že odločilna. Prevoziti so morali 148 kilometrov. Stirling je gostil start, cilj pa je bil na vrhu vzpona Paracombe.

Najprej so morali prevoziti pet krogov v okolici Stirlinga. Po nekaterih poskusih pobega, je uspelo Jashu Sutterlinu, ki si je hitro privozil dobrih pet minut prednosti. Ko se je na čelo glavnine postavil Damien Howson se je ta razlika pričela zmanjševati. Potem pa so se predstavniku Orice pridružili še kolesarji moštev Sky, BMC, Lotto Soudal in Cannondale Drapac.

Pobega je bilo konec 40 km pred ciljem. Naslednji je napadel avstralski državni prvak Miles Scotson. Ritem je bil vse hitrejši, v težavah pa sta se zaradi defektov znašla tudi Henao in Dennis. Oba sta s težavo ujela priključek z najboljšimi, ki ju niso več čakali. Sledilo je zadnjih pet kilometrov in boj za pozicije pred zaključnim vzponom.

Ob vznožju se je v ospredju pokazal še Peter Sagan, ki pa je hitro popustil. Prav veliko taktiziranja pa ni bilo. Hitro je napadel Richie Porte. Že dvakrat drugi na tej dirki je očitno odločen, da jo tokrat vendarle dobi. Avstralcu je lahko sledil zgolj Gorka Izagirre. A tudi Španec je popustil, pred ciljem pa ga je uspel ujeti še Chaves.

Porte se je lahko veselil zaslužene zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku. 16 sekund za njim je Izagirre dobil dvoboj s Chavesom za drugo mesto. Tri sekunde za njima je ciljno črto prečkala manjša skupina, ki jo je vodil Rohan Dennis. Sledili so še Haas, Ulissi, Guerreiro, Storer, Woods, Sanchez … Jani Brajkovič je bil z dobrima dvema minutama zaostanka 63., Marko Kump pa 121.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ