Richie Porte v Trek Segafredo

Richie Porte v Trek Segafredo
23.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Eno izmed najslabše varovanih skrivnosti v kolesarstvu so potrdili." Tako so novico o prestopu Richieja Porta začeli na spletni strani cyclingweekly.com. Porte bo postal član moštva Trek Segafredo.

Dolgo se je govorilo, a čakali smo na uradno potrditev. In zdaj smo jo dobili. Richie Porte bo v sezoni 2019 vozil za moštvo Trek Segafredo, ki bo tako morda dobilo kolesarja, ki se bo lahko na tritedenskih dirkah boril za najvišja mesta, saj se je konec lanske sezone upokojil Alberto Contador. Richie Porte se po padcu in odstopu v deveti etapi dirke po Franciji zdaj pripravlja na špansko Vuelto, na kateri bo še vozil za moštvo BMC, ki se bo po tej sezoni preimenovalo, saj bo glavnega sponzorja zamenjal poljski CCC.

Porte je v karieri dvakrat dobil dirko Pariz-Nica. Vozil je za danski CSC, potem pa se je kot pomočnik izkazal pri moštvu Sky. Letos je v pripravah na Tour dobil dirko po Švici, v Franciji pa je odstopil. Porte je zdaj z moštvom, ki ga vodi Luca Guercilena podpisal dveletno pogodbo. Višina te pogodbe ni znana. "Vesel sem, da lahko končno potrdim, da se bom v letu 2019 pridružil moštvu Trek Segafredo. v BMC sem se imel odlično in rad bi se vsem zahvalil za sodelovanje v zadnjih treh letih. Vendar pa čutim, da sem pripravljen na nov izziv v moštvu Trek Segafredo," je ob novici dejal Richie Porte:

"Osredotočil se bom na večje število dirk med samo sezono. Seveda bo Tour de France največji cilj zame. Veselim se, da bom imel na Touru ob sebi močno ekipo. Obenem bom ciljal tudi na enotedenske dirke, na katerih sem že zmagoval, pa tiste, na katerih do zdaj še nisem nastopil." Prej omenjeni menedžer Guercilena je seveda zadovoljen, da bo v ekipo dobil kolesarja, ki bi lahko ekipi pomagal do visokih mest v skupnem seštevku kakšne izmed tritedenskih dirk: "Verjamem, da skriva v sebi še nekaj moči za dobre rezultate. Ima veliko izkušenj, ki jih lahko deli z našimi mladimi fanti. To je nekaj, kar bo prišlo celotni ekipi še kako prav. Prepričan sem, da se bo dobro vklopil v ekipo. Veselimo se njegovega prihoda." Sicer pa bo v ekipo prišel tudi mladi kolesar Contadorjevega moštva Polartec Cometa Matteo Moschetti. Pogodbe pa so podaljšali tudi z naslednjimi kolesarji: Koen De Kort, Markel Irizar, Jasper Stuyven, Mads Pedersen in Fumiyuki Beppu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ