Richie Porte zaradi poškodb zapušča Giro

Richie Porte zaradi poškodb zapušča Giro
25.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
Porte si je v petkovem padcu huje poškodoval koleno in kolk, zato na današnji prosti dan zapušča Giro.
Porte je bil kapetan Skya, Giro je bil njegov glavni cilj, katastrofalen drugi teden dirke pa je zopet pomenil razočaranje za Tasmanca. V petkovem padcu je hudo padel, zaradi bolečin v kolenu je slabo odpeljal že sobotni kronometer, na včerajšnji gorski etapi pa je izgubil kar 27 minut.

"Giro je bil moj glavni cilj, res sem garal za dober rezultat, vendar se žal spet ni izšlo. Imel sem ogromno smole z defektom in kaznijo, vendar nisem obupal, petkove poškodbe pa so bile preveč. Čez vikend sem še poizkušal, danes pa mi je zdravniška služba svetovala, da naj odidem domov," je za Skyevo spletno stran povedal Porte.

Po odhodu Avstralca bo kapetansko vlogo prevzel Leopold Konig, ki je z odlično vožnjo v 15. etapi napredoval na 5. mesto v skupnem seštevku Gira.

"Res mi je žal, ker ne bom v pomoč Leu, Elii in ostali ekipi, ki je zame na cesti dala svoj maksimum. Jaz odhajam domov, najprej bom zacelil poškodbe, nato pa upam, da se bom uvrstil v ekipo za Tour. Vsekakor se bom boril," je še dodal nesrečni Porte.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ