Richie Porte: Lekcija za Tour

Richie Porte: Lekcija za Tour
12.06.2017 AVTOR: D. Z.
Richie Porte je bil na poti proti zmagi na dirki Criterium du Dauphine. Potem pa je prav v zadnji etapi izgubil rumeno majico.

Bil je tako zelo blizu zmage, a potem se je zgodil … spektakel. Tudi tako bi lahko rekli. Kratka, a nadvse zahtevna in zaradi načina dirkanja zanimiva zadnja etapa na dirki Criterium du Dauphine.

Porta so napadali z vseh strani, predvsem njegov nekdanji kapetan Christopher Froome, pa Alejandro Valverde, Alberto Contador, astanina kolesarja Fabio Aru in končni zmagovalec Jakob Fuglsang, Romain Bardet … Na koncu je Porte pokazal, da je nadvse močan, a zmago izgubil za deset (bonifikacijskih) sekund.

“Seveda si lahko razočaran, če izgubiš za deset sekund, ampak bil sem sam proti vsem od starta. So ekipe, ki so vesele, da nisem zmagal. Celo svoje možnosti so žrtvovale, samo zato, da sam nisem zmagal. Ampak, to je pač dirkanje. Morda gre za lekcijo, ki mi bo prav prišla julija. Zadovoljen sem s formo, ” je po koncu dejal Richie Porte. Predvsem pa je že na prvem vzponu Porte ostal brez pomočnikov, ki potem niso več ujeli najboljših, saj je bil ritem vseskozi peklenski.

“Ostali si očitno niso želeli, da bi nas moji kolegi spet ujeli. Takoj, ko so se približali, je sledil nov napad. Pokril sem jih lahko le določeno število. Bi pa bilo lepo, če bi imel ob sebi še kakšnega pomočnika ali dva. Nekaj smo se naučili. Dober znak pa je, da sem res dober na vzponih, ” je še dodal Porte. Poudaril pa je, da so nekateri dirkali z namenom, da on izgubi dirke, in ne toliko, da bi sami dirko dobili.

Zdaj ga čaka dirka po Franciji, na katero se ž eves prvi del sezone pripravlja. Konkurenti trdijo, da je kandidat za sam vrh. Na dirki Criterium du Dauphine pa je to tudi potrdil. “Mislim, da imam dobro izhodišče. V zadnjih 25 kilometrih sem odpeljal svoj kronometer. Športni direktor Favio Baldato me je seznanjal z zaostanki. Sicer bi rad dobil to dirko, a v tej sezoni gre vse bolj ali manj po načrtih. Ob vznožju zadnjega klanca sem menil, da je zmaga moja, vendar pa sem vseeno lahko zadovoljen.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ