Richie Porte: Poškodovani ključnica in medenica

Richie Porte: Poškodovani ključnica in medenica
09.07.2017 AVTOR: D. Z.
Dih jemajoč padec dobrih 20 kilometrov pred ciljem. Richie Porte je obležal na tleh. Kakšno je njegovo stanje, še ni jasno.

»Bil je pri zavesti. Bil sem takoj za njim. Gledal sem ga. Bolela ga je rama. Moramo pa počakati na zdravnike, « je medijem povedal športni direktor Fabio Baldato.

Richie Porte je padel na spustu z Mont du Chata. Pri tem je podrl Danijela Martina in obležal na tleh. Dirke je zanj konec, po dolgem čakanju pa so iz ekipe sporočili, da si je Porte pri padcu poškodoval medenico in ključnico. »Porta so prepeljali v bolnišnico Metropole Savoie v Chamberyju, kjer ga je pregledal Dr. Zerr. Vseskozi je bil pri zavesti in se je odzival. Vsega, kar se je zgodilo pred in po nesreči se je tudi spomnil, « je v uradni izjavi za javnost dejal glavni zdravnik pri moštvu BMC Max Testa.

Dodal je, da sta poškodovani desna ključnica in medenica. Poleg tega je utrpel še hujše odrgnine po desni strani telesa: »Operacija ne bo potrebna. Jutri zjutraj bodo opravili nov pregled, in če bo vse v redu, bo že lahko odšel domov. « Tesla je še dodal, da bo moral Porte brez kolesa ostati vsaj šest tednov. »Če bo šlo vse brez zapletov, bi lahko bil na kolesu že konec avgusta. Glede na njegov napredek bomo sestavili tudi njegov program dirk. «

Še pred to novico je prej omenjeni Baldato dejal: »Spraševal je po očalih in čeladi. To je vse, kar lahko povem. Mont du Chat smo predtem prevozili štirikrat. Na treningih in dirkah. Vedeli smo, da je spust nevaren. Ne morem vam kaj več povedati. Vsi smo žalostni. Veliko truda smo vložili, tudi Richie. Samo za ta Tour. Treniral je, opravil je oglede. Klubski kolega so tu zanj. Menili smo, da lahko stopi na oder. Zagotovo smo žalostni. Lahko pa se vrne še močnejši. Zasluži si doseči dober rezultat na tej dirki. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ