Richie Porte: Pri zavesti sem bil ves čas. Vsega se spomnim.

Richie Porte: Pri zavesti sem bil ves čas. Vsega se spomnim.
10.07.2017 AVTOR: D. Z.
O padcu Richieja Porta smo že pisali. Dan po hudem padcu pa se je iz bolnišnice odzval tudi Avstralec. "Nismo šli prehitro ali kaj podobnega."

“Spomnim se, da smo prišli v ovinek, vendar pa ni šlo prehitro ali kaj podobnega. Spomnim se, da sem blokiral zanje kolo. To je bilo to, ” je v videu, objavljenem na twitterju moštva BMC iz bolnišnice sporočil Richie Porte.

Padec je bil zares hud, saj ga je z ene strani cestišča pri 72 kilometrih na uro odneslo na drugo stran. Na tla je zbil Daniela Martina. Diagnoza? Poškodovani medenica in ključnica. Zdi se, da jo je Porte, glede na padec dobro odnesel. “Pri zavesti sem bil ves čas. Vsega se spomnim. Vendar pa se moram zahvaliti medicinskemu osebju na dirki in v bolnišnici. Bili so fantastični, ” je pojasnil 32-letni Porte. Pred Tourom je bil v zares izjemni formi in je veljal za kandidata za najvišja mesta. Zdaj pa predčasno zapušča tritedensko dirko.

“Čutim kar precejšnje bolečine, priznati pa moram, da sem kar razočaran. Bil sem odlično pripravljen in ob sebi sem imel zares močno ekipo. Razočaranje je. Po ogledu padca pa lahko rečem, da sem lahko srečen, da sem utrpel samo te poškodbe. ” Kdaj pa se bo Porte lahko vrnil v kolesarsko karavano? Zaenkrat še ni jasno. “Še nekaj časa se zagotovo ne bom usedel na kolo. Mislim, da se s tem strinjajo tudi pri ekipi. Pravijo naj si spočijem, in da se z vrnitvijo ne mudi. Upam, da si bom dres spet lahko oblekel proti koncu sezone, ” je še pojasnil Porte.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ